ΠΑΤΡΑ: Συναντήθηκαν οι συμμαθητές του 1ου Γυμνασίου – 1973

Facebook
Twitter
Reunion του 1ου Γυμνασίου, απόφοιτοι 1973 έγινε στην Ιφιγένεια. Διακρίναμε αρκετούς γνωστούς Πατρινούς μεταξύ αυτων και δύο δημοσιογράφους τον Πάνο Θεοδωρακόπουλο και τον Κώατα Μπουλμπασάκο. Εγραψε ο Χ. Δελής:  Θέλω να ευχαριστήσω ολους τους παλιούς συμμαθητές και αυτούς που παρεβρέθηκαν και αυτούς που για διάφορους λόγους δεν ήταν μαζί μας χθες το βραδυ αλλά μας συνόδευαν με τις σκέψεις τους.
Με καλό φαγητο, κρασί και τούρτα για το #reunion73 και με την βοήθεια του καιρού η επιτυχια ήταν δεδομένη.
Ενα όμορφο βραδυ στην Ιφιγένειας στο Καστριτσι με πανοραμική θέα στον κόλπο και την Γέφυρα συναντηθήκαμε μετά από μισό αιώνα!
Δεκαοχταρηδες τότε με όλες τις ανησυχιες, περιέργειες, αγάπες και μελλοντικα σχέδια μέσα σε δύσκολες εποχές στρατοκρατίας και κοινωνικής αστάθειας σπουδάσαμε στο Α! Γυμνασιο Αρρένων της Πάτρας.
Δύσκολοι καιροι!
Πέρασε καιρός, σπουδες, επαγγελματική και οικογενειακή αποκατάσταση, παιδιά, εγγόνια και συνεχή μάχη για μια τίμια και αξιοπρεπή ζωή.
Χθες συναντήθηκαν αυτα τα ”παιδιά”.
Μισος αιώνας και τα πρόσωπα και τα κορμιά άλλαξαν. Στους ώμους το σακίδιο της ζωής με τις αναρίθμητες εμπειρίες, τις ελπίδες, τα σχέδια που δεν βγήκαν, τις χαρες, τις λύπες, την μεγάλη αγάπη που εγινε σύντροφος ζωής.
Οι ώρες μαζί σας κύλησαν γρήγορα γεμάτες ιστορίες, μνήμες από την σχολική μας ζωή. Μάρτυρας ο παλιός καλός δάσκαλος των μαθηματικών Γιάννης Αναστασοπούλος που με άγρυπνο ματι έβλεπε τα παιδιά του που μεγάλωσαν και εξακολουθούν την ζωή τους με στιλ.
Προσωπικα θέλω να ευχαριστήσω τον καθέναν από σας αλλά ιδιαίτερα στους δυο οργανωτές τον Αλέξη τον Καρβουντζη που επισης φρόντισε και για την μεταφορά μου προς και από την Ιφιγένεια και τον Χρήστο τον Φαιλαδη που με την δουλειά τους και τον προγραμματισμό της εκδήλωσης έκαναν τα πενηντάχρονα μας πραγματικοτητα.
Την Δευτέρα στις 19 Ιουνίου θα μπω παλι στην πτηση της SAS από τον Βενιζελο με τελικό προορισμό το Γκαιτεμποργκ της Σουηδιας αλλά στις αποσκευές της ψυχής μου θα σας εχω για πάντα.
Υγεια, ευτυχια και επιτυχιες σε σας και τις οικογένειες σας με την ελπίδα ότι θα ξανασμιξουμε για να θυμηθούμε, να γελάσουμε, να κλάψουμε και να περάσουμε αξέχαστες στιγμές όπως χθες.
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top