Τίμος Κωστόπουλος: Ο πατρινός στην καταγωγή Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής που “κήρυξε” τον πόλεμο στον Αντισημιτισμό

Facebook
Twitter

Η πρόσφατη απόφαση «Καταδίκης του Αντισημιτισμού» του Δήμου Αγίας Παρασκευής, είναι το αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, αλλά και Πατρινού στην καταγωγή, κ. Τίμου Κωστόπουλου. Δείτε γιατί ο ίδιος κήρυξε τον πόλεμο στον Αντισημιτισμό και γιατί λέει ότι θα τον… “ξεριζώσει” απ’ την πατρίδα μας!

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Με πρωτοβουλία ενός Πατρινού στην καταγωγή, του κ. Τίμου Κωστόπουλου, έγινε πανελλαδικά το πρώτο «βήμα» για να υπάρξει με επίσημο τρόπο η καταδίκη του Αντισημιτισμού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες, στις 30 Μαΐου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στην Αττική, εξέδωσε την υπ’ αριθμ: 115/2023 απόφαση η οποία αφορά σε Ψήφισμα απερίφραστης καταδίκης πάσης μορφής ενεργειών ακραίου Αντισημιτισμού και μάλιστα, η απόφαση αυτή προβλέπει πως ο Δήμος αναλαμβάνει το χρέος πρωτοβουλιών προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, «ο Αντισημιτισμός να καταστεί αυτόφωρο αδίκημα».

Όλα όμως τα παραπάνω ήταν το αποτέλεσμα έμπνευσης και σειράς προσπαθειών που κατέβαλλε με σθένος και αποφασιστικότητα ο Πατρινός κ. Τίμος Κωστόπουλος ο οποίος κατέχει την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής και έχει επανειλημμένα ψηφιστεί από τους συμπολίτες του οι οποίοι έχουν εκτιμήσει το έργο του και ανανεώνουν συνεχώς την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του. Και ήταν αυτός ο οποίος ήταν ο Εισηγητής του θέματος για την ψήφιση της καταδίκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δήμου Αγίας Παρασκευής:

1 για λεζαντα ενθετες σελιδες Αποφασης 1 11 για λεζαντα ενθετες σελιδες Αποφασης 2 1

1 για λεζαντα ενθετες σελιδες Αποφασης 3 1

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ. Κωστόπουλος μίλησε αποκλειστικά στην «Πολιτεία» για αυτή του την πρωτοβουλία. Λέγοντας κατ’ αρχάς ότι η ημέρα έκδοσης της συγκεκριμένης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ο ίδιος υπηρετεί, αποτελεί για εκείνον «την πιο συγκινητική πράξη» στην σταδιοδρομία του ως Αυτοδιοικητικός και ενασχολούμενος με τα κοινά.

Τονίζοντας, ότι: ο «Αντισημιτισμός είναι ένα… ‘τέρας’ σκοταδισμού στη σύγχρονη κοινωνία μας. Είναι το… ‘φίδι’ που οδηγεί τους πολίτες σε σκοτεινά μονοπάτια συνωμοσιών και υψώνει τείχη διχασμού μεταξύ των ανθρώπων, φροντίζοντας επιμελώς να κρύβει την αλήθεια, ότι οι Εβραίοι είναι ένας έντιμος λαός και έχουν βοηθήσει και βοηθούν πολύ την πατρίδα μας».

Για να προσθέσει, ότι: «Είμαι αποφασισμένος και έχω κάνει στόχο ζωής να… ξεριζώσω τον Αντισημιτισμό στην χώρα μας».

 

ΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕ 

Όπως εξήγησε ο ίδιος στην εισήγηση που έκανε προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής, αφορμή για αυτή του την πρωτοβουλία στάθηκε το θλιβερό και καταδικαστέο περιστατικό της επίθεσης με αέριο που είχε σχεδιαστεί να γίνει από εξτρεμιστική οργάνωση, στο Εβραϊκό εστιατόριο Gostijo Kosher, στην Αθήνα, στις 29 Μαρτίου 2023.

Την ίδια ώρα, κατά την κοπή πίτας του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου, παρουσία του Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κου Νόαμ Κατς, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, έμαθαν για την αποτροπή της εξτρεμιστικής επίθεσης που προγραμματιζόταν. Κι ότι η επίθεση απετράπη την τελευταία στιγμή από τις Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές και την Μοσάντ. Αν δεν είχε προληφθεί το κακό, πάνω από 50 Έλληνες Εβραίοι θα είχαν βρει φριχτό θάνατο.

Στην εκδήλωση του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου, όπου μεταδόθηκε η πληροφορία της παρ’ ολίγον επίθεσης και της αποτροπής της, που ευτυχώς επετεύχθη, από τις Μυστικές Υπηρεσίες, παρών ήταν και ο κ. Τίμος Κωστόπουλος, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στην εκδήλωση.

Από εκείνη τη στιγμή, ένιωθε χρέος μέσα του να ξεκινήσει έναν αγώνα ώστε στην Ελλάδα, επιτέλους, να πάψει να υπάρχει αυτό το “τέρας”, όπως το χαρακτηρίζει, του Αντισημιτισμού.

Ξεκίνησε από την θέση ευθύνης που κατέχει, ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αγίας Παρασκευής, πείθοντας ότι η Καταδίκη του Αντισημιτισμού αποτελεί ηθικό χρέος όλων!

Όπως ανέφερε στην εισήγηση του άλλωστε, «Στις 18 Απριλίου υπήρξε κι άλλη ενέργεια ακραίου Αντισημιτισμού, όταν οπαδοί ομάδας κρέμασαν πανό με χυδαία συνθήματα εναντίον του Ισραήλ. Για το εν λόγω περιστατικό τιμωρήθηκε η ομάδα από την Ευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία, με αγώνες κεκλεισμένων θυρών και χρηματικό πρόστιμο».

Αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται έτσι και «κατόπιν εορτής» αλλά με μια επίσημη στάση της πολιτείας και σύσσωμων των φορέων, απέναντι σε κάθε μορφής βία απ’ όπου και προς όπου κι αν εκφράζεται. Σε συνδυασμό όμως με ένα νομικό πλαίσιο που θα προστατεύει και θα περιφρουρεί, αλλά παράλληλα θα λειτουργεί προληπτικά για να μην συμβαίνουν ανάλογες ενέργειες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top