Γιατί ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε να επιτηρεί τα κρούσματα στρεπτόκοκκου στη χώρα

Facebook
Twitter

Μετά τον θάνατο του 7χρονο, ο ΕΟΔΥ απέστειλε οδηγίες σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να δηλώνονται όλα τα περιστατικά της διεισδυτικής λοίμωξης από στρεπτόκοκκο ομάδας Α.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το 7χρονο αγόρι ανέβασε υψηλό πυρετό, ο οποίος δεν υποχωρούσε, με τους γονείς του παιδιού να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Η υγεία του 7χρονου επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα οι γιατρί να προχωρούν σε δεύτερο γύρο εξετάσεων και στη συνέχεια ζήτησαν τη διακομιδή του 7χρονου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς και εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει ΜΕΘ Παίδων.

Ο 7χρονος, όμως, έπαθε ανακοπή και κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι γονείς του παιδιού κάνουν λόγο για λάθος διάγνωση από τους γιατρούς, ενώ την ίδια στιγμή διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 7χρονου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον έκτο θάνατο παιδιού από στρεπτόκοκκο στη χώρα μας το 2023.

Γιατί ξεκίνησε ο ΕΟΔΥ να επιτηρεί τα κρούσματα στρεπτόκοκκου

Για τον ενημερωτικό ρόλο του ΕΟΔΥ μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος Θεοκλής Ζαούτης, τονίζοντας πως πλέον επιτηρούνται τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σκοπός μας είναι να καθησυχάσουμε τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε, γιατί αυτά τα παιδιά δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε.

«Ξεκινήσαμε να επιτηρούμε τα κρούσματα, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είδε σε διάφορα κράτη της Ευρώπης κάποια αύξηση σε σοβαρά κρούσματα στρεπτόκοκκου. Ο ΕΟΔΥ ανταποκρίθηκε στο alert να ξεκινήσει να καταγράφει αυτά τα κρούσματα», συμπλήρωσε.

Η σύσταση του κου Ζαούτη στους γονείς ήταν μόλις το παιδί τους εμφανίσει συμπτώματα να επικοινωνήσει άμεσα με τον παιδίατρο τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top