Σωτηρία από… “Θαλασσόνερο”; – Ανακάλυψαν φάρμακο που μειώνει το ιικό φορτίο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Facebook
Twitter
Μεγάλη ιατρική έρευνα για να βρεθεί φάρμακο που να μειώνει το ιικό φορτίο έχει ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω της ομάδας του Καθηγητή Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής Απόστολου Βανταράκη και του αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Δημήτρη Βελισσάρη και υπεύθυνο της έρευνας τον αναπληρωτή Καθηγητή Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής, Κώστα Πουλά.

Το αποτέλεσμα της έρευνας οδήγησαν σ’ ένα πολύ σημαντικό βήμα για την μείωση του ιικού φορτίου καθώς σε ασθενείς με covid – 19 χορηγήθηκαν ρινοφαρυγγικά υπέρτονο διάλυμα με τη μέθοδο διάλυσης χλωριούχου νατρίου με νερό σε αναλογία 5% .

Η δοκιμαστική χορήγηση έγινε σε 20 ασθενείς της κλινικής covid του ΠΠΝΠ, ενώ σε άλλους 5 δεν χορηγήθηκε καμία δόση. Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών -μετά από χορήγηση τριών «δόσεων»- καταγράφηκε μείωση του ιικού φορτίου των ασθενών, κατά 20 με 25%.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε σχέση με την βαρύτητα της νόσησης και της μεταδοτικότητας, καθώς η μείωση του ιικιού φορτίου σε τέτοιο μάλιστα ποσοστό, σημαίνει και αντιμετώπιση της μεταδοτικότητας, κυρίως όμως συνεπάγεται λιγότερα έως καθόλου βαριά περιστατικά και νοσηλείες.

Έχει μάλιστα ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προδημοσίευσης των αποτελεσμάτων, ενώ τα συμπεράσματα έχουν σταλεί ήδη σε εγνωσμένης αξίας επιστημονικά περιοδικά στην Αγγλία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top