Χριστίνα Αλεξοπούλου: Με το “καλημέρα” στο Υπουργείο… μπαράζ σημαντικών αποφάσεων, και για τη Δυτική Ελλάδα!

Facebook
Twitter

Εκπλήσσει ευχάριστα η Χριστίνα Αλεξοπούλου με το πρώτο δείγμα δουλειάς της που είναι εμφανές ότι αλλάζει πολλά στις Μεταφορές. Εμφανής και η στόχευση στη Δυτική Ελλάδα…!

του Αχιλλέα Ροδίτη

Για την Χριστίνα, δεν χρειάζονται συστάσεις. Ούτε υπενθύμιση του τι πέτυχε στις εκλογές βγαίνοντας πρώτη σε σταυρούς. Χρειάζεται όμως να καταγράφουμε ότι με το που έπιασε δουλειά σ’ ένα από τα πιο νευραλγικά πόστα, (Υπ. Μεταφορών), εξέπληξε ευχάριστα μ’ ένα μπαράζ παρεμβάσεων, και εξειδικευμένα για την Δυτική Ελλάδα.

Είναι αντικειμενική υποχρέωση η καταγραφή, διότι συνηθίζουμε να εστιάζουμε στην από δω καταγωγή προσώπων σε θέσεις ευθύνης, αλλά πρέπει να επιδεικνύουμε και το έργο, αν υπάρχει. Στην περίπτωση της Χριστίνας Αλεξοπούλου, είναι χειροπιαστό με το «καλημέρα», σε μόλις έναν μήνα!.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα άδραξε την ευκαιρία πηγαίνοντας μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, στο Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, και στο Αεροδρόμιο Αράξου (ομολογουμένως δεν θυμάμαι πότε πήγε Υπουργός σε όλα αυτά και μάλιστα, την ίδια μέρα)! Πάντως οι αντίστοιχοι πρόεδροι των ΚΤΕΛ (Α. Μανωλόπουλος και Γ. Ρήγας) έχουν να λένε για την θετική έκπληξη, όπως και ο Αερολιμενάρχης Αράξου, Γ. Γκουβίτσας, που πρώτη φορά είδε όλη την ηγεσία του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών μπροστά του,  να τον ρωτά για προβλήματα και ανάγκες!

Ας δούμε, σε τίτλους, ένα μικρό δείγμα όσων έχει πράξει μέχρι σήμερα η. και σημειωτέον, στο πόστο της, που είναι δύσκολο κι ίσως από τα δυσκολότερα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δώσει αυξημένη βαρύτητα.

Ας δούμε, σε τίτλους, ένα μικρό δείγμα πεπραγμένων σ’ ένα πόστο από τα πιο δύσκολα, στο οποίο κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δίνει αυξημένη προσοχή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Μετακίνηση φοιτητών, «πράσινα» αστικά και τέλη…!

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΤΕΛ 1

  • ΔΩΡΕΑΝ & ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Πρόβλημα μεγάλο για φοιτητές που μετακινούνταν με αστικά ή υπεραστικά με μικρή μείωση εισιτηρίου. Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου όμως άνοιξε τον δρόμο για την εντελώς δωρεάν ή και πιο γενναία μείωση του τιμήματος μετακίνησης φοιτητών. Κι αυτό αφορά τόσο τα υπεραστικά, όσο και τα αστικά λεωφορεία! Βέβαια χωρίς χρήμα τίποτα δεν γίνεται, γι’ αυτό και το Υπουργείο αποφάσισε άμεση καταβολή αποζημίωσης 4,81 εκατ. ευρώ σε 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ, και από αυτά, στους συγκοινωνιακοί φορείς της Αχαΐας θα αποδοθεί 1,1 εκατ. ευρώ. Και ειδικότερα:  208.613 ευρώ θα λάβει το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και 846.800 ευρώ το αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, ενώ 18.900 ευρώ θα δοθούν και στο αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου!

 

  • ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Είναι προφανώς σχέδιο μεγαλεπήβολο που απαιτεί χρόνο για την 100% υλοποίηση του, όμως έγινε η αρχή. Η κα Αλεξοπούλου συναντήθηκε πρόσφατα με την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) – ανάμεσα τους ήταν και η Πατρινή κα Δώρ Ρήγα, Ειδική Γραμματέας της ΠΟΑΣ – και εκεί η κα Αλεξοπούλου άνοιξε τα χαρτιά της για την πρόθεση  αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. ώστε να αρχίσει η είσοδος Ηλεκτρικών Λεωφορείων στους στόλους των αστικών ΚΤΕΛ.

  • ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΧ

Επέκτεινε και στην Π.Δ.Ε., με μια απόφαση της, την ηλεκτρονική πληρωμή τελών κυκλοφορίας και την μεταβίβαση οχήματος. Έδωσε διέξοδο στους μπελάδες οδηγών, λόγω καθυστερήσεων και ήδη η πλατφόρμα «γέμισε» από αιτήσεις κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας.

 

  • ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Η αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και η αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), είναι επίσης μια από τις κορυφαίες μεταρρυθμίσεις. Η ΥΠΑ ενισχύεται με 141 νέα στελέχη Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, (προκήρυξη: 1ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ), που ήδη εκδόθηκε. Πρόκειται για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων. Το σχέδιο αποσκοπεί  στην μετατροπή της ΥΠΑ σε έναν ευέλικτο και αποτελεσματικό οργανισμό.

 Δρόμοι, Μετρό Θεσσαλονίκης και delivery..
  • ΔΡΟΜΟΙ

ΓΙΑ ΔΕΞΙΑ ΔΡΟΜΟΣ 1

Επισκέφθηκε με τον Υπουργό κ. Χρ. Σταϊκούρα, ένα από τα τρία εργοτάξια της Πατρών – Πύργου, στα Καρέικα. Είπαν: «Ένας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα είναι έτοιμος σε λίγους μήνες, μέσα στο 2025». Επίσης, πήγαν και στον δρόμο Άκτιο – Αμβρακία, 49 χλμ νέου αυτοκινητόδρομου.

  • DELIVERY

Μετά τα απανωτά τροχαία των ντελιβεράδων, πάρθηκε απόφαση και για τα μέτρα προστασίας τους.  Με αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές μέσων ατομικής προστασίας, υποχρεωτική συντήρηση οχημάτων, συγκεκριμένες προδιαγραφές, πλαίσιο οδηγικής συμπεριφοράς.

  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΔΕΞΙΑ METRO 1

Η Χρ. Αλεξοπούλου ίσως να ‘ναι η Υφυπουργός που θα εγκαινιάσει και το πολυσυζητημένο Μετρό Θεσσαλονίκης που σύντομα ολοκληρώνεται. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα στις μεταφορές, με σύγχρονες, έξυπνες, πράσινες, ασφαλείς και φιλικές προς όλους συγκοινωνίες» δήλωσε.

  • «ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ»

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η «Πολιτεία» επικοινώνησε με την κα Αλεξοπούλου θέλοντας να καταγράψει και τη δική της άποψη για τα όσα έχει ήδη πράξει μέσα σ’ ένα δίμηνο και εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης. «Κανένα σχόλιο δεν θέλω να κάνω. Μόνο ότι κάνω τη δουλειά μου και το καλύτερο που μπορώ», μας είπε. Αρκέστηκε σε αυτό δίνοντας μας πάντως την εντύπωση ότι το έχει πάρει τόσο «ζεστά» που είναι μόνο η αρχή. Για τις Μεταφορές στην Ελλάδα, αλλά και ειδικά στην Δυτική Ελλάδα…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0004 1 e1692620816114

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top