Hotel Majestic – Το ξενοδοχείο που ήταν κάποτε το σήμα κατατεθέν της τουριστικής Πάτρας

Facebook
Twitter

Το κτίριο του Hotel Majestic στην γωνία της Αγίου Νικολάου απέναντι από την πλατεία Τριών Συμμάχων, ήταν κάποτε ένα από τα ομορφότερα στολίδια του κέντρου της Πάτρας.

Ο Άρης Μπετχαβάς μέσα από την σελίδα “Patras Memories Αναμνήσεις από την Παλιά Πάτρα”, μας παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία του κτιρίου αυτού.

“Το ξενοδοχείο ήταν δημιουργία του αρχιτέκτονα Ιωάννη Βασιλείου και κτίστηκε από το 1925 μέχρι το 1927, στην γωνία της Αγίου Νικολάου, απέναντι από την πλατεία Τριών Συμμάχων και το συναντούσε κανείς κατευθείαν μόλις κατέβαινε στο λιμάνι.

Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία της Πάτρας, χτισμένο σε ένα ιδιαίτερο τουριστικό σημείο της πόλης, με φόντο τον παλιό φάρο και τον μώλο της Αγίου Νικολάου.

Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής μορφολογίας των αρχών του 20ου αιώνα με αξιόλογο ενδιαφέρον στα επί μέρους στοιχεία της συνθέσεώς του. Είναι τετραώροφο με σοφίτα και παρόδια στοά που στηρίζεται σε πεσσούς με απλά επίκρανα, ενώ στην όψη της Αγ. Ανδρέου έχει μεταλλικό διακοσμητικό υπόστεγο με μεταλλικά φουρούσια.

Τμήμα του επί της Αγ. Νικολάου προστέθηκε αργότερα μεταξύ 1927 & 1950. Πριν γίνει η προσθήκη, η πρόσοψη της Αγ. Νικολάου ήταν συμμετρική. Γύρω από τα παράθυρα έχει διακοσμητικές κορνίζες που διαφέρουν από όροφο σε όροφο.

 

 

Hotel Majestic - Το ξενοδοχείο που ήταν κάποτε το σήμα κατατεθέν της τουριστικής Πάτρας

Αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της τουριστικής Πάτρας καθώς φιλοξενούσε δεκάδες επισκέπτες της αχαϊκής πρωτεύουσας και στα δωμάτια του κατά καιρούς είχαν διαμείνει σημαντικές προσωπικότητες που είχαν έρθει στην πόλη.

Από τα δωμάτια του μπορούσε να απολαύσει κάποιος το «χρυσό» ηλιοβασίλεμα της Πάτρας και την θέα του απέραντου γαλάζιου που απλωνόταν στην θάλασσα του Πατραϊκού, πέρα από το λιμάνι. Χαρακτηρίστηκε διατηρητέο νεότερο μνημείο με την απόφαση Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε 18-05-1982″.

(Η φωτογραφία είναι από την εποχή που άκμαζε και ο επιχρωματισμός ανήκει στον Άρη Μπετχαβά).

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top