ΠΑΤΡΑ: Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι μιλούν στην «Πολιτεία»

Facebook
Twitter

| ΤΟ ΟΡΑΜΑ & ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

4 παρατάξεις στη «μάχη» για τον Δήμο της Πάτρας, πάνω από χίλιοι – χίλιοι διακόσιοι υποψήφιοι (δημοτικοί και διαμερισματικοί) σύμβουλοι.

Κ. Πελετίδης κόντρα σε Κ. Σβόλη, Β. Αϊβαλή, Π. Ψωμά.

Οι παρατάξεις των Ν. Τζανάκου και Α. Χρυσανθακόπουλου ενώθηκαν με των Αϊβαλή και Σβόλη αντίστοιχα, του Χρ. Πατούχα με τον Κ. Πελετίδη, ενώ οι Ν. Νικολόπουλος και Θ. Ντρίνιας μένουν εκτός «κούρσας».

Στην τελική ευθεία της δημοτικής κάλπης, λοιπόν, επικεντρωνόμαστε στο «διά ταύτα». Και ποιο είναι αυτό; Ένα αυτονόητο και κύριο ερώτημα, με τρία σκέλη:

  • Τι αντιπροσωπεύει η σύνθεση του κάθε Συνδυασμού, ποιο είναι το Όραμα κάθε επικεφαλής, για την Πάτρα του «Αύριο», και «γιατί» να τον επιλέξει ο Πατρινός ψηφοφόρος;

Αυτό το ερώτημα θέσαμε προς όλους τους υποψηφίους Δημάρχους μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων τους. Και ιδού οι απαντήσεις τους:

 

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ:
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ – «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
«Το δίλημμα είναι αν θα υπερασπιστούμε όσα κατακτήσαμε ή θα γυρίσουμε στο χθες»

πελετιδης. 1

 

Ο Κώστας Πελετίδης μιλώντας στην «Πολιτεία» είπε:

«Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο της Πάτρας αποτελείται από αγωνιστές, που έχουν αναδειχθεί μέσα από το λαό της πόλης μας. Όλοι τους είναι πρωτοπόροι στους κοινωνικούς αγώνες και έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την Πάτρα. Έχουμε πει πολλές φορές, ότι όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει φτωχούς, ανέργους, παιδιά στην εξάρτηση. Όμορφη, είναι η πόλη που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον προστατεύει και λειτουργεί με προσανατολισμό να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της κι όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Να έχει ο Δήμος τη χρηματοδότηση που του οφείλει το κράτος και όχι το ¼ αυτής. Ο αγώνας μας, να γίνει επιτέλους η Πάτρα, ουσιαστικά παραλιακή πόλη, χωρίς φράχτες και εμπόδια, παίρνει σάρκα και οστά, γίνεται πράξη. Η υπογειοποίηση του τρένου από το νέο λιμάνι έως το Ρίο, με γραμμικό πάρκο στην επιφάνεια, διασφαλίζεται, εάν συνεχίσουμε να είμαστε Δημοτική Αρχή.

Θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε έργα σημαντικά για τη λειτουργία της πόλης και για τους κατοίκους της. Αντιστεκόμαστε σε επιλογές που θα υποβαθμίσουν την Πάτρα, όπως η έλευση του φυσικού αερίου με χωροθέτηση δεξαμενών μέσα στην πόλη.

Το δίλημμα, λοιπόν, για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, είναι αν θα υπερασπιστούμε όσα κατακτήσαμε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε για ακόμα περισσότερα ή αν θα γυρίσουμε στο χθες και θα βλέπουμε τις κατακτήσεις μας να “ξηλώνονται” μία – μία. Ο πατραϊκός λαός ξέρει και θα επανεκλέξει τη Λαϊκή Συσπείρωση, άλλη μία φορά, Δημοτική Αρχή.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ – «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»
«Έχουμε τη διάθεση, το θέλουμε και το μπορούμε»

σβολης 1 e1693812478859

 

Ο συνδυασμός «Πάτρα Ενωμένη» κατέθεσε συνδυασμό με πολύ πάνω από το φράγμα των 300 υποψηφίων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων. Όπως τόνισε η παράταξη, πρόκειται για συμπολίτες μας από όλους τους ιδεολογικούς χώρους και από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, που απαρτίζουν ένα «πολυσυλλεκτικό» ψηφοδέλτιο που αφορά όλους τους πατρινούς χωρίς αποκλεισμούς. «Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» απαντάει στον διχασμό με ενότητα και συνεργασία , στην τοξικότητα με σκληρή δουλειά και κοινή λογική», αναφέρθηκε στο μήνυμα.

Ο Κώστας Σβόλης δήλωσε στην «Πολιτεία»:

«Η σύνθεση του συνδυασμού μας «Πάτρα Ενωμένη» αποδεικνύει αυτό που εξαρχής θέσαμε ως στόχο. Την  πολυσυλλεκτικότητα, τη διεύρυνση αλλά και διείσδυση σε πολλούς ιδεολογικούς χώρους και τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων που έχουν κοινό όραμα, διάθεση προσφοράς, ήθος και ανιδιοτέλεια.

Το όραμά μας για την Πάτρα του Αύριο είναι η βελτίωση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη(καθαριότητα, απορρίμματα, κυκλοφοριακό, αποχέτευση, οδοποιία, χώροι αθλοπαιδιών, πάρκα αναψυχής και άλλα), η οικονομική ευημερία της πόλης μας, η τουριστική ανάπτυξη, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και του Ρηγανόκαμπου, το επιχειρείν, η διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο, η έλευση του τρένου, η ψηφιακή μεταρρύθμιση  και κυρίως η κοινωνική συνοχή που στοχεύει στη βελτίωση συνθηκών ζωής των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ο ψηφοφόρος θα μας επιλέξει γιατί με τη συνεχή μας παρουσία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα τα τελευταία τέσσερα χρόνια γνωρίζουμε τα προβλήματα και διότι ξέρουμε και πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Η συνεχής επικοινωνία με την κυβέρνηση αλλά και η διεκδίκηση, η απορρόφηση των ευρωπαϊκών και κρατικών κονδυλίων και  η προσέλκυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων θα είναι τα κύρια εργαλεία  για την επίτευξη  των στόχων μας. Τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτείται κοινή λογική πέρα από κομματικά στεγανά και ιδεολογικές ιδεοληψίες. Έχουμε τη διάθεση, το θέλουμε και το μπορούμε».

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑϊΒΑΛΗΣ – «Πάτρα, Σπουδαία και πάλι»
«Στήριξη των πολιτών με έργα και όχι λόγια»

αιβαλης 1

 

Ψηφοδέλτιο 369 υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, κατέθεσε ο Βασίλης Αϊβαλής σημειώνοντας πως «θα δώσει τη μάχη για να αλλάξει την Πάτρα μας». Συμπληρώνοντας ότι: «Είμαστε συνδυασμός μιας νίκης που θα ανήκει στους πολίτες…».

 

Ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε στην «Πολιτεία»:

«Η σύνθεση του συνδυασμού μας αντιπροσωπεύει το νέο και το ελπιδοφόρο για την Πάτρα του αύριο. Είμαστε να νέα παράταξη η οποία έχει αναπτύξει δυναμική νίκης και μέρα με την ημέρα αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από την κοινωνία χωρίς εξαιρέσεις. Το ψηφοδέλτιό μας αντανακλά αυτό που θέλουμε να κάνουμε για την Πάτρα. Νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και όραμα για την περιοχή τους, με κατάρτιση και επιτυχημένη διαδρομή ο καθένας στον τομέα του και έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης με γνώσεις από την ανάμιξή τους με τα κοινά από θέσεις ευθύνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Πάτρα και τους Πατρινούς. Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς περιχαρακώσεις και δεύτερες σκέψεις, με καθαρότητα και εντιμότητα, με ορθολογισμό, σχεδιάζουμε μαζί την έξοδο της πόλης μας από την εσωστρέφεια και τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει.

Με σταθερό προσανατολισμό στον πολίτη η ζωή του οποίου πρέπει να διευκολυνθεί και να αναβαθμιστεί ποιοτικά σε όλα τα επίπεδα και διεκδικώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, θα σχεδιάσουμε έργα, δράσεις, υποδομές και κοινωνικές παροχές που θα μετατρέψουν την Πάτρα, σε μια σύγχρονη πόλη, φιλική, με ανθρώπινο πρόσωπο, με δουλειές για τους ανθρώπους της, με ευκαιρίες για όλους και κυρίως για τους νέους που πρέπει να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν σε αυτόν.

Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε δυνάμεις, να κάνουμε διάλογο με όλους, να συνεργαστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να απαλλαγούμε από εμμονές και στρεβλώσεις που κρατούν την Πάτρα όμηρο και –δυστυχώς- πολύ πίσω από άλλες, ραγδαία αναπτυσσόμενες. πόλεις της Ελλάδας.

Γιατί να μας ψηφίσουν οι Πατρινοί; Γιατί θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την πόλη από το τέλμα. Και γιατί ξέρουμε πώς θα σχεδιάσουμε την πορεία ανάπτυξής της κοιτάζοντας σταθερά αυτή την πορεία, από την απτική γωνία του πολίτη και ιδίως του αδυνάμου οικονομικά πολίτη που θέλει στήριξη με έργα και όχι με λόγια».

 

ΠΕΤΡΟΣ ΨΩΜΑΣ – «ΣΠΙΡΑΛ»
«Να μας επιλέξουν για την προετοιμασία, την εξωστρέφεια,
 την πατρινο-κεντρική μας προσέγγιση»

ψωμας 1 e1693812543478

 

Ο Πέτρος Ψωμάς κατέθεσε το ψηφοδέλτιο ηλεκτρονικά, μαζί με τους υποψηφίους του Θάνο Δούρο και Χαράλαμπο Στανίτσα. Συνολικά, 266 υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. 108 σε όλες τις δημοτικές ενότητες (Πάτρα, Ρίο, Μεσσάτιδα, Βραχνέικα, Παραλία) και 158 υποψήφιοι στα διαμερίσματα ( Αρκτικό,  Νότιο,  Ανατολικό, Κεντρικό) και τις περιοχές που θα εκλέξουν νέα τοπικά συμβούλια.

Ο ίδιος τόνισε στην «Πολιτεία»:

«Δηλώνω ευτυχής για το ψηφοδέλτιο που το σπιράλ κατέθεσε και οι Πατρινοί καλούνται να μελετήσουν, εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ανθρώπους της τοπικής μας κοινωνίας, ενεργούς πολίτες, που υπηρετούν την Πάτρα, μακριά από κομματικές γραμμές και άλλες εμμονές. Το φάσμα των υποψηφίων μας είναι ευρύτατο, σε όλους τους τομείς: ηλικιακά, επαγγελματικά, γεωγραφικά, πολιτικά. Μοιραζόμαστε όλοι την ίδια αγάπη για τον τόπο μας και το ίδιο όραμα για μια πόλη-πρότυπο, μια Πάτρα σύγχρονη και ευρωπαϊκή που θα είναι λειτουργική για τους κατοίκους της, θελκτική για τους επισκέπτες, όμορφη για όλους. Το όραμα “για την Πάτρα του αύριο” συνδιαμορφώθηκε από τις ομάδες εργασίας της παράταξης, μέσα από εντατική δουλειά τεσσάρων χρόνων.

Ομοίως και το πρόγραμμα της ερχόμενης πενταετίας για όλες τις πτυχές της δημοτικής ζωής της Πάτρας. Για κάθε χρονίζον πρόβλημα, έχουμε μια λύση. Για κάθε αρμοδιότητα, έχουμε στόχους, προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα. Για κάθε ζήτημα της πόλης έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, βασισμένες σε καλές πρακτικές άλλων δήμων που τις έχουμε μελετήσει, μέσα από την ανοικτή μας λειτουργία και την αυτοδιοικητική δικτύωση. Γι’ αυτό προτείνουμε να μας προτιμήσουν οι Πατρινοί στην κάλπη του Οκτώβρη: Για το όραμα, για το πρόγραμμα, για την ομάδα. Για την προετοιμασία, για την εξωστρέφεια, για την πατρινο-κεντρική μας προσέγγιση σε όλα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0019

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top