ΠΑΤΡΑ: Ιδού πότε θα παραδοθεί το «Αρσάκειο»

Facebook
Twitter
| Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η τελευταία ενημέρωση για την περίφημη μετακόμιση του Δημαρχείου στο παλιό Αρσάκειο είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο και έκανε λόγο για απόδοση του έργου στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Αλλά ούτε τώρα, που ήδη φθάσαμε στο τέλος Σεπτεμβρίου, είναι έτοιμο προς μετακόμιση του ιστορικό κτίριο.

Ακόμα αναρωτιούνται πολλοί για το περίφημο «Νέο Δημαρχείο» της Πάτρας. «Πότε θα είναι έτοιμο;», «πότε θα μετακομίσει το Δημαρχείο;», ρωτούν συνεχώς, πολίτες και κυρίως, επαγγελματίες, που έχουν ήδη επενδύσει στη γύρω περιοχή. Διότι θυμίζουμε ότι κατά καιρούς ανακοινώνοντας διάφορες ημερομηνίες παράδοσης, όμως κάθε φορά υπήρχε αναβολή και παράταση. Ενώ αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το έργο ανακαίνισης ξεκίνησε με κονδύλια του έτους… 2014 και έχουν ήδη περάσει εννέα χρόνια κι ακόμα σε αναμονή…

Έτσι, το ερώτημα παραμένει, κι αυτό ξανα-θέσαμε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου –  Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής κ. Χρήστο Κορδά. Για να μάθουμε επιτέλους ΠΟΤΕ θα ξεκινήσει αυτή η μετακόμιση.

ΚΟΡΔΑΣ Για ξάκρισμα 1

 

Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν ότι το έργο «ουσιαστικά είναι έτοιμο».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά, όπως μας εξήγησε; Ότι η ανακατασκευή εσωτερικά έχει τελειώσει, ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η ανάπλαση του προαύλιου χώρου, όμως απομένουν οι… «τελευταίες πινελιές». Και ποιες είναι αυτές, όπως ακριβώς μας τις μετέφερε ο κ. Κορδάς; «Σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, κάποια ψιλο-μερεμέτια, καθαρισμοί και γυαλίσματα, τέτοια πράγματα…». Επίσης μας είπε: «επειδή το κτίριο είναι παλιό κι έχει μόνο σκάλες, υπάρχουν πολλά που για να φθάσουν στους πάνω ορόφους πρέπει να φέρεις γερανό».

Με άλλα λόγια, απομένουν ακόμα να γίνουν αρκετά. Έστω κι αν είναι μόνο οι «πινελιές». Ωστόσο, ο κ. Κορδάς διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι: «το κτίριο θα λειτουργήσει ως Δημαρχείο μέσα στον χειμώνα και πριν το τέλος του έτους». Άρα ο Δήμαρχος, όποιος εκλεγεί από τις προσεχείς εκλογές, θα καθίσει 1η 1ου 2024 στο γωνιακό γραφείο του 3ου ορόφου του παλιού Αρσακείου (προς την πλευρά της Μαιζώνος).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top