Εορτασμός Παναγίας Ναυπακτιώτισσας με τιμητική παρουσία τσολιάδων

Facebook
Twitter

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Παναγία η Ναυπακτιωτισσα σήμερα Κυριακη 1 Οκτωβρίου, στο μοναστήρι της Μεταμορφωσεως στη Ναυπακτο, σύμφωνα με την ορθόδοξη μοναστική παράδοση και με τη συμμετοχή κλήρου και λαού.

Τελέστηκε εκτός της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας & η τελετή της επιμνημόσυνης Δέησης, υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων Ναυμάχων στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου του 1571.

«Η Νίκη της Ναυμαχίας, είναι θαύμα της Παναγίας», στη συνείδηση των Χριστιανών σε Ανατολή και Δύση, που το 1571, παρακαλούσαν την Παναγία της Ναυπάκτου να τους βοηθήσει να μη εξισλαμιστούν από την απειλή των Οθωμανών κατακτητών.

Η τιμητική παρουσία των τσολιάδων #MeraklhdesAgriniou έδωσε & πάλι την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην τιμή της Υπεραγιας Υπέρμαχου Στρατηγού, ιδιαίτερα κατά τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ναυπακτιωτισσας – Madonna di Lepanto.

Ακολούθησε επίσημο τραπέζι όπου έψαλλαν οι μοναχοί, εορταστικά πανηγυρικά άσματα.

angels 365 05 angels 365 03 angels 365 04 angels 365 02 angels 365 01

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή