Πάτρα: Τα χάλια της οδού Γερμανού και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν

Facebook
Twitter

Η οδός Γερμανού και γενικότερα η Άνω Πόλη αποτελεί εδώ και χρόνια επικίνδυνο τμήμα στην Πάτρα αφού τα παλιά νεοκλασσικά δεν έχουν «υποστηριχθεί», μάλλον έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του χρόνου, σε πολλές περιπτώσεις επειδή έχουν κριθεί διατηρητέα και ο ιδιοκτήτης δεν έχει κανένα συμφέρον να επωμισθεί το κόστος (θα προτιμούσε να γκρεμιστεί και να κατασκευάσει στο ίδιο σημείο άλλο κτίριο).

Σαν να μην έφτανε αυτό πέφτουν και δένδρα, όπως αυτό  που έπεσε το απόγευμα της Παρασκευής στην οδό Γερμανού, στη συμβολή της με την Ηλείας και τραυμάτισε ελαφριά στο κεφάλι μια μητέρα που περίμενε το παιδί της!

Σύμφωνα με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής το δέντρο αυτό είναι σε οικόπεδο που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, όμως δεν είναι το μοναδικό. Λίγα μέτρα πιο πάνω στην διασταύρωση των οδών Μπουκαούρη και Αγίου Δημητρίου υπάρχει και άλλο οικόπεδο σε τέτοια κατάσταση, ενώ επί της οδού Γερμανού ο χώρος που κάποτε βρισκόταν ετοιμόρροπο νεοκλασικό κτίριο το οποίο τελικά κατεδαφίστηκε έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, χωρίς καν να υπάρχει ένα πεζοδρόμιο.

Όσοι περπατούν ή συχνάζουν έτσι στην οδό Γερμανού πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι παγίδες είναι πολλές και έρχονται είτε από ψηλά (δέντρα, σοβάδες από κτίρια κ.λπ.), είτε από χαμηλά (πεζοδρόμια χαλασμένα και αδιάβατα σε ορισμένα σημεία τους).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top