ΠΑΤΡΑ: Η… παραπολιτική πλευρά των εκλογών | Με πολλές φωτό, πρόσωπα και σχόλια…

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Πολλά είναι αυτά στα οποία μπορεί κανείς να σταθεί κάνοντας ρεπορτάζ στη διάρκεια των εκλογών και ανακαλύπτοντας τα “μικρά” και “αθέατα” που έχουν όμως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Μερικά από αυτά τα παραθέτουμε παρακάτω…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ό,τι θέλει ο λαός…
%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3 1

Συναντήσαμε και τον βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Παναγιωτόπουλο. «Έχουμε δρόμο ακόμα…», μας είπε, γύρω στις 8 το βράδυ κι ενώ η εικόνα ήταν εμφανής. Αλλά πρόσθεσε με νόημα: «Ό,τι θέλει ο λαός».

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΑΣ: Με το τηλέφωνο στο χέρι…
%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%99%CE%91%CF%83 1

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ανδρέας Φίλιας ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο εκλογικό του Νεκτάριου Φαρμάκη. Προσήλθε πολύ νωρίτερα από άλλους αν και η χαρακτηριστική του εικόνα ήταν πως κινούνταν συνεχώς με το τηλέφωνο στο χέρι. Είτε τηλεφωνούσε, είτε δεχόταν τηλεφωνήματα. Προερχόμενα από εκλογικά τμήματα και αντιπροσώπους οι οποίοι ενημέρωναν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ψηφοδελτίων. Είτε για τις ψήφους για τον συνδυασμό, είτε όμως και για την προσωπική έκβαση του προεκλογικού αγώνα, δηλαδή, για την σταυροδοσία.

 

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΤΣΙΚΑ: Χαμόγελα με αγωνία…
%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%9A%CE%91 1

Πεπειραμένη στις εκλογικές διαδικασίες η Γεωργία Ντάτσικα. Πεπειραμένη και «ψημένη», αλλά και «σκληρή» παίκτρια των εκλογών, από τα… παλιά. Η εμφάνισή της στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Μπροστά για Όλους» του Περιφερειάρχη συνοδεύτηκε από αγκαλιές και φιλιά από πολλούς παρευρισκόμενους. Και η ίδια, μονίμως με ένα πλατύ χαμόγελο. Αν και με εμφανή την αγωνία στο πρόσωπο, γιατί η εκλογική βραδιά ήταν ακόμα σε εξέλιξη…

 

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ: Από νωρίς «παρών»…
%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%92%CE%97%CE%A3 1 1

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαϊας της Ν.Δ. Αντώνης Κουνάβης έκανε την εμφάνισή του νωρίτερα από τις 7 χθες βράδυ, στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Σβόλη, για να παρακολουθήσει το exit poll. Δηλώνοντας αμέσως μετά ότι: «Επιβραβεύτηκε το έργο του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και να είστε σίγουροι ότι θα συμπορευτούν όλες οι δυνάμεις στο πλευρό του Κώστα Σβόλη, εν όψει δεύτερης Κυριακής, και για τον Δήμο Πατρέων».

 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ: Ο «στρατηγός» του εκλογικού…
%CE%9C%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3 1

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε τον όρο «Στρατηγός» αναφερόμενοι στον Χρήστο Μουρίκη. Ο επικεφαλής – συντονιστής στο εκλογικό κέντρο του «σπιράλ» του Πέτρου Ψωμά, είναι από τα πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την προεκλογική περίοδο. Μένοντας στο γραφείο της Μαιζώνος και Πατρέως, από το πρωί ως το βράδυ, σε καθημερινή βάση! Και χθες, παρά τα εκλογικά αποτελέσματα, παρέμενε γελαστός, στις επάλξεις.

 

Τα «Μάφιν» που ήταν για την… “Νίκη”…
%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A6%CE%99%CE%9D 1

Πολλά τα μάφιν στο εκλογικό κέντρο του Πέτρου Ψωμά. Βρίσκονταν σε κούτες για να μοιραστούν στην περίπτωση εκλογής στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Δεν συνέβη. Ωστόσο τα στελέχη του «σπιράλ» τα μοίραζαν μετά σε φίλους της παράταξης και απ’ ό,τι μάθαμε, δεν έμεινα ούτε ένα…!

Η «μάχη» της Κυριακής
%CE%A3%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%97%CE%A3 %CE%A3%CE%95%CE%9B 10 11

Και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ξεκίνησαν από νωρίς χθες το πρωί την πιο απαιτητική και αληθινά κοπιαστική «μάχη» της… τελευταίας στιγμής! Ήταν η «μάχη» που δινόταν έξω ακριβώς από τα εκλογικά κέντρα. Για όποιον έχει συμμετάσχει σε μια τέτοια διαδικασία, ως υποψήφιος, ξέρει πολύ καλά και από «πρώτο χέρι» τον εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας που έχει ο αγώνας ο οποίος πρέπει να δοθεί την ίδια ημέρα των εκλογών. Διότι από το ξημέρωμα πρέπει να γυρνάς τα εκλογικά κέντρα, ακόμα και ξεχωριστά τα τμήματα, να ελέγχεις τα πάντα, ώστε να διαπιστώνεις τυχόν λάθη, παραλείψεις, ακόμα και… «πονηριές»! Και φυσικά, να δουλεύεις για διπλό σκοπό: από την μια για τον συνδυασμό σου, από την άλλη, και για τον εαυτό σου! Εντοπίζοντας γνωστούς, φίλους, και αγνώστους όμως, προσπαθώντας να τους πείσεις την τελευταία στιγμή με την παρουσία σου. Σε μια τέτοια «μαραθώνια» προσπάθεια είδαμε, μεταξύ άλλων, και τον υποψήφιο με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», τον Πατρινό Ψ7υχολόγο Εμμανουήλ Σουρή, να τριγυρνά με το μηχανάκι του. Τον «πετύχαμε» έξω από το εκλογικό κέντρο της Αγίας Τριάδας, γύρω στις 11 το πρωί, είχε ήδη όμως γυρίσει πολλά εκλογικά κέντρα, σ’ όλη την Πάτρα, και εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν για να πραγματοποιήσει έναν ακόμη γύρο…!

 

Καθυστερήσεις του… διπλώματος!
%CE%A8%CE%97%CE%A6%CE%9F%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%91 %CE%A3%CE%95%CE%9B 10 11 2 1

Τα πολλά προβλήματα καθυστερήσεων στα εκλογικά κέντρα, παρουσιάστηκαν χθες, εξαιτίας των «μακριναριών» ψηφοδελτίων των δημοτικών παρατάξεων. Μέχρι οι ψηφοφόροι να τα ξεμπλέξουν, να εντοπίσουν τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που ήθελαν να σταυρώσουν και μετά να επιλέξουν και τους διαμερισματικούς – τοπικούς υποψηφίους συμβούλους. Και στη συνέχεια, να τα διπλώσουν για να τα βάλουν στο φάκελο που όμως παραήταν φουσκωμένος! Ευκολότερη αποδείχθηκε η διαδικασία στις Περιφερειακές εκλογές. Ψηφοδέλτια πιο μαζεμένα, άρα και η παραπάνω διαδικασία μπορούσε να γίνει γρήγορα και εύκολα…

 

Τίγκα από ψηφοδέλτια στα σκουπίδια!
%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%99%CE%91 %CE%A3%CE%95%CE%9B. 10 11

Μεγάλο πρόβλημα ήταν και τα σκουπίδια! Οι σακούλες απορριμμάτων γέμιζαν στα γρήγορα, κυριολεκτικά στο «πι» και «φι». Κι οι εκλογικοί – δικαστικοί αντιπρόσωποι έπρεπε κάθε τόσο να τα συμπιέζουν για να μένει χώρος για τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια που πετιόντουσαν. Σε κάποια παραβάν δεν μπορούσες να μπει από το χαρτομάνι που υπήρχε στο πάτωμα!

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΦΕΖΑΣ | Ένας «ψημένος» στα εκλογικά…
%CE%9A%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%96%CE%91%CE%A3 %CE%A3%CE%95%CE%9B 10 11

Το 2019 έδωσε τη «μάχη» του στον Δήμο της Πάτρας, ως εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», με επικεφαλής, τότε, τον Νίκο Παπαδημάτο. Σε αυτές τις εκλογές, ο κλήρος του έτυχε να είναι δικαστικός αντιπρόσωπος στο 16ο Γυμνάσιο Πατρών και στο 409 εκλογικό τμήμα, στα Μποζαϊτικα (Αρκτικό διαμέρισμα). Ο λόγος, για τον Πατρινό Δικηγόρο κ. Θανάση Καφέζα, τον οποίο εντοπίσαμε στο παραπάνω εκλογικό τμήμα, να διαχειρίζεται ως νομικός, την όλη διαδικασία. Έχοντας επί χρόνια ενεργό συμμετοχή στα κοινά, ο Αθανάσιος Καφέζας είναι από τους πιο έμπειρους σε τέτοιες διαδικασίες και αυτό έδινε σημαντικές «ανάσες» στους εκλογικούς αντιπροσώπους που είχαν κληθεί να συνεισφέρουν στην αποστολή. Ο κ. Καφέζας έχει διατελέσει Ταμίας και Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, ενώ είναι και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (Παράρτημα Πάτρας).

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top