Εμβόλιο Novavax: Βασισμένο σε πρωτεΐνες – Περισσότερο από 93% αποτελεσματικό έναντι των κυρίαρχων μεταλλάξεων

Facebook
Twitter
H Novavax παρουσίασε τα δεδομένα από το τελευταίο επίπεδο μελέτης, που γίνεται στις ΗΠΑ, όσον αφορά στο εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Το εμβόλιο είναι βασισμένο σε πρωτεΐνες και είναι περισσότερο από 93% αποτελεσματικό έναντι των κυρίαρχων παραλλαγών του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η παραλλαγή B.1.1.7 που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε η πιο συνηθισμένη παραλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, η Novavax εντόπισε παραλλαγές της Covid-19 που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία μεταξύ των συμμετεχόντων στη δοκιμή, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Novavax, Dr. Gregory Glenn.

Η Novavax είπε ότι το εμβόλιο έγινε, γενικά, καλά ανεκτό από τους συμμετέχοντες. Οι παρενέργειες περιλάμβαναν πονοκέφαλο, κόπωση και μυϊκό πόνο και ήταν γενικά ήπιες. Ένας μικρός αριθμός συμμετεχόντων παρουσίασε ανεπιθύμητες ενέργειες που περιγράφονται ως σοβαρές.

Η εταιρεία παραμένει σε καλό δρόμο για να παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις ανά μήνα έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021 και 150 εκατομμύρια δόσεις ανά μήνα το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ανέφερε η εταιρεία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top