ΕΥΡΩΠΗ | Μαύρα ΟΛΑ τα πακέτα τσιγάρων & τιμές στο «Κόκκινο» – ΦΩΤΟ

Facebook
Twitter
του Αχιλλέα Ροδίτη
Είναι μια είδηση που την ξεχωρίσαμε από την πρόσφατη επίσκεψη μας στις Βρυξέλλες γιατί ίσως είναι κακός οιωνός για τους Έλληνες «μερακλήδες» όσον αφορά στο τι «έρχεται» προσεχώς. Όλα τα πακέτα τσιγάρων που θα συναντήσει κανείς στο εξωτερικό είναι μόνο μαύρου χρώματος, ανεξαρτήτου μάρκας και κατηγορίας.

Είτε καπνός, είτε κλασικά τσιγάρα, είτε ακόμα και τα καινούργια ηλεκτρονικά καπνικά, είναι μόνο σε μαύρο χρώμα και με την επιγραφή της μάρκας να αναγράφεται με πολύ μικρά γράμματα. Ενώ με μεγαλύτερη γραμματοσειρά αναγράφονται τα μηνύματα του κινδύνου που ενέχει το κάπνισμα για την υγεία. Και δεν είναι μόνο αυτό.

ΦΩΤΟ:

TSIGARA 2 1

 

Ένα επίσης αξιοσημείωτο στοιχείο είναι η τιμή τους. Με μια λέξη: ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΗ. Ένα πακέτο 20 τσιγάρων της μάρκας Marlboro που στην Ελλάδα κοστίζει 4,60 ευρώ, στις Βρυξέλλες το βρήκαμε 8,70 ευρώ.

Σχεδόν τη διπλάσια τιμή. Το δε 24αρι των 5 ευρώ, εδώ, εκεί κοστίζει 12 ευρώ. Και το 30αρι των 6 ευρώ, της Ελλάδας, στο Βέλγιο το αγοράζεις με 20 ευρώ! Κατ’ αντιστοιχία είναι οι τιμές και σ’ όλα τα άλλα καπνικά είδη.

ΦΩΤΟ:

TSIGARA 1 1

Είναι σαφής η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να περιοριστεί όσο δυνατόν περισσότερο το κάπνισμα. Το ερώτημα είναι: εάν κάτι τέτοιο τελικά επιτυγχάνεται.

Διότι ουδείς καπνιστής μένει χωρίς τσιγάρο όπως διαπιστώσαμε στην καθημερινότητα των Βέλγων. Και μια δεύτερη σημαντική διαπίστωση ήταν ότι οι καπνιστές δεν ήταν λίγοι…

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top