ΕΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ | Τα «παρατηρητήρια» έγιναν σπίτια για γάτες! (ΦΩΤΟ)

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Από την αρχή γράφαμε και έλεγαν οι Πατρινοί ότι «καλό το πάρκο στο Έλος της Αγυιάς, αρκεί να προστατευτεί από όποια παρέμβαση».

Από τον πρώτο καιρό κατασκευής του έγιναν γνωστές οι φθορές που άγνωστοι προκάλεσαν, χώρια από τα σκουπίδια που πετούν δεξιά κι αριστερά διάφοροι ανεύθυνοι. Όμως οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης έχουν άλλη πτυχή. Τα ξύλινα παρατηρητήρια που κατασκευάστηκαν μετατράπηκαν με πρωτοβουλία φιλόζωων σε «σπίτια» για γάτες. Φυσικά το συμπέρασμα είναι διφορούμενο. Όμως η μέση αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον τα παρατηρητήρια δεν αποτελούν ορμητήριο για περιθωριακά στοιχεία, αντιθέτως χρησιμοποιήθηκαν για καλό σκοπό.

Ωστόσο, ακόμα κι αυτό καταδεικνύει ένα επίσης σοβαρό ζήτημα που αφορά τα αδέσποτα και πώς η πόλη τα φροντίζει. Διότι κάλλιστα θα μπορούσαν να χτιστούν ειδικά γατόσπιτα με ευθύνη του Δήμου και όχι να αξιοποιηθούν προς αυτό οι ξύλινοι «πύργοι» οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να έχουν τον βασικό τους ρόλο, ως παρατηρητήρια για τους επισκέπτες. Η όλη εικόνα, αν μη τι άλλο, καταμαρτυρεί μια γενική ανοργανωσιά και ασυνεννοησία! Κι όλα αυτά, μόλις λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση ενός πάρκου που αντί να βελτιώνεται μοιάζει ήδη ως ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο και αφημένο στο έλος του χρόνου, κατασκεύασμα…

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

2 ελος αγυιας γατες 3 1 2 ελος αγυιας γατες 1 1 2 ελος αγυιας γατες 2 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top