ΠΑΤΡΑ: Το μηχανοκίνητο ποδήλατο – πατέντα ενός συμπολίτη…

Facebook
Twitter

 

Υπάρχουν ορισμένοι συμπολίτες που όχι μόνο «πιάνουν» τα χέρια τους αλλά και που η εν γένει στάση και δημόσια συμπεριφορά τους θα ‘πρεπε να αποτελεί καθολικό πρότυπο. Σίγουρα, πάντως, εμπνέει απέραντο σεβασμό και θαυμασμό και σε υποχρεώνει να υποκλιθείς στην «ιδέα» αλλά και στην «ικανότητα».

Η φωτογραφία που τραβήξαμε προ ημερών στο κέντρο της Πάτρας, είναι η πλέον χαρακτηριστική. Ο άγνωστος κύριος, συνδημότης μας, δεν χρειάστηκε να αναζητήσει το «σούπερ» μηχανάκι, αφού το έφτιαξε μόνος του! Χρησιμοποιώντας ένα απλό και συνηθισμένο ποδήλατο το οποίο μετέτρεψε σε μηχανοκίνητο δίκυκλο.

Προφανώς δεν είναι απλό. Θέλει γνώση, θέλει κόπο, θέλει και ταλέντο. Αλλά σου προκύπτει αυθόρμητα η απορία: Κι όλοι εμείς, η πόλη ολόκληρη, δεν θέλει τέτοια ταλαντούχα μυαλά να τα αξιοποιήσει προς όφελός της; Και προφανώς δεν αναφερόμαστε μόνο στον συγκεκριμένο κύριο, αλλά σε κάθε άλλον που σκέφτεται, ενεργεία και πράττει διαφορετικά… Ανήκουν σ’ ένα ανθρώπινο δυναμικό που μένει στην αφάνεια, στο περιθώριο, ενώ θα μπορούσε πολλά να προσφέρει στην τοπική κοινωνία…

 

3 ΠΟΔΗΛΑΤΟ 1

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top