ΠΑΤΡΑ: Φεύγουν από το κέντρο λόγω υψηλών ενοικίων

Facebook
Twitter

Ελάχιστες είναι οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν απομείνει στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, με τα περισσότερα μαγαζιά που δραστηριοποιούνταν για δεκαετίες σε συγκεκριμένα ακίνητα να έχουν φύγει από την στέγη τους.

Σύμφωνα με τους εμπόρους ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με τα υψηλά ενοίκια που υπάρχουν στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, ενοίκια στα οποία πλέον μια τοπική επιχείρηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα να μετακομίζει σε ένα άλλο ακίνητο.

Όλα αυτά έχουν και μια ακόμα συνέπεια: Η καρδιά της εμπορικής αγοράς της πόλης έχει μικρύνει. Πλέον με βάση τις εκτιμήσεις των εμπόρων που ζουν σε καθημερινή βάση την κίνηση και τα όσα συμβαίνουν, η ακτίνα του εμπορικού κέντρου της Πάτρας ξεκινάει από το ύψος της Παντανάσσης και τερματίζει σε μήκος στην Κολοκοτρώνη, κοντά στην πλατεία Όλγας.

Στο κομμάτι αυτό τα ενοίκια είναι αρκετά υψηλά ξεκινώντας από τα 1.200 με 1.500 ευρώ και ξεπερνώντας σε αρκετές περιπτώσεις τα 5.000 ευρώ, ανάλογα πάντα με τα τετραγωνικά του ακινήτου και τη θέση που βρίσκεται.

Αν η κατάσταση αυτή με τα ενοίκια συνεχιστεί, σε συνδυασμό πάντα με την ύφεση στην εμπορική κίνηση που υπάρχει, τότε δεν θα αργήσει η στιγμή που τα τοπικά εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας θα εξαφανιστούν από το κέντρο.

Για αυτό άλλωστε έχουν αυξηθεί τα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται πλέον είτε σε παράπλευρες κάθετες οδούς του κέντρου, είτε ακόμα σε γειτονιές και συνοικίες. Όσο για το κέντρο και τα ακίνητα που βρίσκονται σε κομβικές εμπορικές θέσεις; Τα μισθώνουν πολυεθνικές που μένουν για λίγο και στη συνέχεια βλέποντας ότι δεν υπάρχει κίνηση τα αφήνουν, με αποτέλεσμα να είναι ξενοίκιαστα για μήνες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top