Γιάννης Στάνκογλου: «Πέρασα τρεις μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού»

Facebook
Twitter
Ο ηθοποιός δεν μπορεί να βάλει… βαθμολογία στον εαυτό του: «Είναι αναλόγως και το τι έχω κάνει. Δηλαδή υπάρχουν πράγματα και δουλειές που είμαι πραγματικά περήφανος και βάζω 10. Και είναι άλλες που λέω “το ‘χασες” θα έβαζα και 6, ή 5, ποτέ όμως κάτω από τη βάση. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δουλεύω αρκετά».

Στο δίλημμα ανάμεσα σε μία κατάμεστη Επίδαυρο και την τελετή των Όσκαρ, ο Στάνκογλου απάντησε: «Στα Όσκαρ φυσικά. Την Επίδαυρο την έχω κάνει, οπότε τα Όσκαρ είναι μία εμπειρία την οποία δεν την έχω βιώσει και σίγουρα θέλω να την βιώσω.

Συνήθως θέλω πράγματα που δεν έχω κάνει. Πάντα χαίρομαι που βρίσκομαι στην Επίδαυρο και ειδικά όταν είναι μία παράσταση που μιλάει ο κόσμος. Αλλά πάντα θέλεις κάτι που δεν έχεις ζήσει. Στις Κάννες έχω πάει, οπότε τα όσκαρ μένουνε».

Αναφορικά με την«σκληρή» εμπειρία του στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Γιάννης Στάνκογλου είπε: «Ηταν μία μικρού μήκους ταινία σε ένα πρόγραμμα για τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Αντώνης Κόκκινος, ο σκηνοθέτης, έκανε κινηματογράφο τους κρατούμενους εκεί και τους δίδαξε σενάριο, σινεμά και λοιπά. Οπότε τα παιδιά έγραψαν ένα σενάριο δικό τους και θα το σκηνοθετούσαν.

Όταν ο Κόκκινος ρώτησε ποιος θέλετε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο οι κρατούμενοι είπαν να είναι ο Στάνκογλου. Μου το είπε ο Αντώνης και είπα με μεγάλη μου χαρά και τιμή να με καλέσουν αυτοί άνθρωποι να παίξω το δικό τουςς το σενάριο.

Οπότε πήγαινα καθημερινά για 3 μέρες επί 10-12 ώρες. Μάλιστα στη σκληρή Δ Πτέρυγα του Κορυδαλλού. Γνώρισα τους περισσότερους κρατούμενους, με κάποιους κράτησα και επαφή, στέλνουμε πού και πού κανένα μήνυμα».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top