Μια ακόμα αβανγκάρντ δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου, με σεξουαλικές αιρέσεις και κανιβαλισμό

Facebook
Twitter
lanthimos-768x512

νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 77ο Φεστιβάλ Καννών και στο τέλος της προβολής το κοινό σηκώθηκε όρθιο και χειροκροτούσε τους δημιουργούς για 4,5 λεπτά. Στο καστ συναντάμε, φυσικά, την Emma Stone, μαζί με τους Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau και Joe Alwyn.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Variety από το Φεστιβάλ, και η νέα ταινία κρύβει πολλές ανατροπές στην πλοκή και εξωφρενικές καταστάσεις. «Όπως να γλείφει η Chau τον ιδρώτα των ακόλουθών της σε μια τελετουργία της αίρεσης, κάποιος να πείθεται ότι η γυναίκα του έχει αντικατασταθεί από ανθρωποειδές, ομαδικό σεξ και, φυσικά, τις επικές χορευτικές κινήσεις της Stone και απρόσεκτη οδήγηση.

»Υπάρχουν επίσης γαστρονομικές απολαύσεις για γερά στομάχια, μερικοί ακρωτηριασμοί και αναπαραστάσεις βίας που μπορεί να αναστατώσουν κάποιον ευαίσθητο. Διάχυτο είναι το σουρεαλιστικό χιούμορ του Λάνθιμου, το οποίο φάνηκε να απολαμβάνει το κοινό των Καννών σε μεγάλο βαθμό, γελώντας σε κάποιες από τις πιο εξωφρενικές ατάκες».

«Υπάρχουν επίσης γαστρονομικές απολαύσεις για γερά στομάχια, μερικοί ακρωτηριασμοί και αναπαραστάσεις βίας που μπορεί να αναστατώσουν κάποιον ευαίσθητο».

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Λάνθιμος έχει συμμετάσχει ξανά στις Κάννες, με τον «Αστακό», τον «Θάνατο του ιερού ελαφιού» και πιο πρόσφατα τις ταινίες «Η ευνοούμενη» και «Poor Things», που άνοιξαν τον δρόμο και για άλλα κινηματογραφικά βραβεία.
Οι «Ιστορίες καλοσύνης» έρχονται σε πρώτη προβολή στους κινηματογράφους στις 30 Μαΐου.

Δείτε την αποθέωση των δημιουργών της ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών:

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top