Πόσο απέχει η Πάτρα απ’ την Βαρκελώνη; (pics)

Facebook
Twitter
barca1

Τα μωσαϊκά στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας έχουν πηγή έμπνευσης τους την Βαρκελώνη. Δηλαδή, την μακράν καλύτερη (να ζεις) πόλη της μεσογειακής λεκάνης.

Κι όμως, ενώ στην Βαρκελώνη τα μωσαϊκά που πρώτος επινόησε ο Αντόνιο Γκαουντί δεσπόζουν ως βασικά αξιοθέατα της πόλης -με διεθνή απήχηση- κι ως «ζωντανές» απεικονίσεις του καταλανικού μοντερνισμού, στην Πάτρα η εικόνα συνοψίζεται στα θλιβερά τρίμματα των βανδαλισμών, στην εγκατάλειψη αλλά και στην κακομοιριά που κατατρύχει κάποιους απ’ τους κατοίκους της.

barca2

Το αναφέρουμε αυτό γιατί, τώρα που όλο και περισσότεροι επιλέγουμε την Ηρώων Πολυτεχνείου για τον θερινό βραδινό μας περίπατο, έρχεται στο φως με μεγαλύτερη ένταση η άσχημη εικόνα πολλών σημείων της πόλης.

Όσο για την συντήρηση αυτών των κομψοτεχνημάτων, ας μη γίνει λόγος καλύτερα… Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

barca3

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ   

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή