Προμηνύεται ρεκόρ στον τουρισμό φέτος! Τι λέει Πατρινός ξενοδόχος στη Ζάκυνθο

Facebook
Twitter
285489294_1054120932197092_2799056019110908413_n

του Αχιλλέα Ροδίτη

Θεαματική αύξηση του τουρισμού και των εσόδων προβλέπει για φέτος Πατρινός ο οποίος επί πολλά όμως χρόνια δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο ως ιδιοκτήτης επιχείρησης τουριστικών καταλυμάτων στο Τσιλιβί της Ζακύνθου, μιλά για τα «συν» και τα «μείον» της φετινής σαιζόν.

 

Ο λόγος, για τον κ. Οδυσσέα Κουνάδη ο οποίος ανήκει στον κλάδο των ξενοδόχων για περισσότερα από τριάντα χρόνια, αν και δεν δραστηριοποιείται σχετικά την χειμερινή περίοδο, παρά μόνον, τα καλοκαίρια, με την επιχείρησή του στο νησί του Ιονίου.

Μιλώντας στην «Πολιτεία» για τις προοπτικές του φετινού καλοκαιριού, δηλώνει ότι διαφαίνεται πεδίο δόξης λαμπρό, εξηγώντας ότι από τώρα η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη σε βαθμό που θυμίζει τις παλαιότερες – και πριν την πανδημία – εποχές. Κάνει λόγο για συνεχείς τουριστικές ροές, διευκρινίζοντας ότι τα λεγόμενά του δεν αποτελούν συμπέρασμα βγαλμένο από την δική του επιχείρηση ή μόνο από το νησί της Ζακύνθου, αλλά από τα στοιχεία που διαθέτει και προέρχονται ευρύτερα από τον ξενοδοχειακό χώρο όλων των νησιών της χώρας και κάθε άλλου τουριστικού προορισμού.

«Είναι βέβαιο ότι φέτος θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τους τζίρους από τα δύο προηγούμενα χρόνια και σιγά – σιγά επιστρέφουμε στις εποχές που ο τουρισμός τροφοδοτούσε και κάλυπτε με τους τζίρους του τα κενά της χώρας σε όλα τα επίπεδα», σημειώνει.

Ωστόσο, δεν παραλείπει να διατυπώσει και τα αρνητικά σημεία. Που αφορούν κυρίως, όπως λέει, την οργάνωση εκ μέρους της πολιτείας. «Θα έπρεπε να είναι η πολιτεία πιο αυστηρή σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Γιατί πρέπει να καλλιεργηθεί ‘τουριστική παιδεία’ στους Έλληνες προτού ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο. Διαφορετικά, αν δεν προσέξουμε, θα χάσουμε και θα κάνουμε ζημιά μακροπρόθεσμα», τονίζει, αναφερόμενος σε κακώς κείμενα που έχουν να κάνουν με ακρίβεια σε επίπεδο εκμετάλλευσης ή παροχή υπηρεσιών υποδεέστερων του τιμήματος για τον επισκέπτη.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top