Πάτρα: Θα δούμε υδροπλάνο αλλά δεν θα πετάξουμε… – Τι “εμποδίζει” τα υδροπλάνα που όλο ακούμε κι όλο δεν βλέπουμε;

Facebook
Twitter
2) YDROPLANO , KENTRIKH FOTO

Θα ‘ρθει το υδροπλάνο στην Πάτρα αλλά θα είναι μια δοκιμαστική πτήση και όχι η έναρξη δρομολογίων που θα ενώσουν την πόλη με τα νησιά του Ιονίου

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημ. Αχαϊκή Πολιτεία)

Μόλις την περασμένη εβδομάδα είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι… έρχονται τα υδροπλάνα στην Πάτρα κι ότι μέσα στον Αύγουστο θα τα δούμε να πετούν στον πατραϊκό ουρανό. Στην πραγματικότητα, αυτό που θα γίνει είναι κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις και τίποτα παραπάνω. Με ένα υδροπλάνο, μάλιστα, όχι ίδιου τύπου με αυτά που θα χρησιμοποιηθούν όταν κι αφού «ανοίξουν» επίσημα οι γραμμές δρομολογίων, κάτι που ακόμα παραμένει άγνωστο, πότε θα συμβεί.

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Επειδή όμως οι πτήσεις με υδροπλάνα δεν είναι μια απλή υπόθεση, ακριβώς για αυτό τον λόγο ο Πρόεδρος της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των δαιδαλωδών γραφειοκρατικών σκοπέλων για να μπει το «νερό στ’ αυλάκι» με την υπόθεση και να παρθούν αποφάσεις και να εξασφαλιστούν όλες οι άδειες και οι νομικές δίοδοι, πέρασε στο επόμενο στάδιο της προετοιμασίας, που είναι οι δοκιμαστικές πτήσεις.

Είναι πτήσεις αναγκαίες καθώς το περιεχόμενό τους αφορά την εξοικείωση των πληρωμάτων αλλά και του επιχειρησιακού προσωπικού της Hellenic Seaplanes με τους ελληνικούς αιθέρες και θάλασσες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εταιρείας για τις επίσημες εμπορικές πτήσεις που θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.

 

ΠΗΓΑΝ ΣΥΡΟ, ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Μια τέτοια πτήση έγινε ήδη, στις 10 Ιουλίου, στο Αιγαίο. Με πτήση που ξεκίνησε από τα Μέγαρα και το υδροπλάνο προσθαλασσώθηκε στην Σκόπελο, στην Αλόννησο και στην Σύρο. Ανάλογη δοκιμαστική πτήση έγινε και στα μέρη μας, στην Αμφιλοχία. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη αναγνωριστική προσθαλάσσωση στο υδάτινο πεδίο στο λιμάνι της Αμφιλοχίας, σημείο που έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί και το υδατοδρόμιο της περιοχής, το οποίο ακόμα δεν είναι έτοιμο. Ωστόσο, θεωρείται σημαντικός σταθμός στο πλαίσιο του όλου πλάνου για συνένωση της Πάτρας, περιοχών της ακτογραμμής του Ιονίου και των επτανήσων. Όπως επισημάνθηκε από την εταιρεία, «η έλευση των υδροπλάνων στην Αμφιλοχία φέρνει μαζί της την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη του τουρισμού καθώς η διασύνδεση της πόλης με τις υποδομές της Πάτρας, της Κυλλήνης, των Ιωαννίνων και του Ιονίου με επίκεντρο την Κέρκυρα και τους Παξούς δίνει σε περισσότερους επιβάτες το κίνητρο να ανακαλύψουν τις ομορφιές της, όλο το χρόνο».

Το ερώτημα, όμως, είναι… «πότε τελικά θα δρομολογηθούν τα υδροπλάνα στην Πάτρα». Η Πάτρα είναι έτοιμη εδώ και καιρό, χρόνια. Το υδατοδρόμιό της είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν. Σε νησιά που είναι προορισμοί, δεν υπήρξε η απαραίτητη πρόοδος σε υδατοδρόμια, ειδικά σε Κεφαλονιά και Λευκάδα. Και το ερώτημα είναι, επίσης, «τι εμποδίζει» την πρόοδο. Και «τι είναι αυτό που κρατά ‘πίσω’ τις αποθαλασσώσεις»…

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0017

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top