Πατρινός έχει 3 χρυσά μετάλλια σε… διαγωνισμό καναρινιών! Διαθέτει 300 πουλιά και τα γνωρίζει… ένα προς ένα!

Facebook
Twitter
potamianos kanarinia

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα Πολιτεία)

Πολλά τα χόμπι και οι αγάπες του καθενός αλλά συλλογή και εκτροφή καναρινιών με σκοπό εκτός από την αγάπη για αυτά, τις πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς – καλλιστεία, ακόμα και ένταξη στο… Βιβλίο Γκίνες, δεν ξέραμε πως υπάρχει. Να που όμως, όχι μόνο υπάρχει, και μάλιστα είναι και διαδεδομένο «σπορ», αλλά υπάρχει και στην Πάτρα!

Ο συμπολίτης Γιάννης Ποταμιάνος, έχει μετατρέψει τον χώρο του πατρικού του σπιτιού, στο Γηροκομειό, σε ένα εκτροφείο με περισσότερα από 300 καναρίνια, σπάνιου είδους, που τα φροντίσει σε καθημερινή βάση, εξασφαλίζοντάς τους προσεγμένη τροφή και νερό και πάνω απ’ όλα, πολλή αγάπη!

Η ενασχόλησή του ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία. Και τονίζει ότι δεν είναι ο μοναδικός. Υπάρχουν αρκετοί Πατρινοί ή Αχαιοί και Δυτικοελλαδίτες με την ίδια ενασχόληση. Αλλά και ακόμα περισσότεροι Έλληνες οι οποίοι, μάλιστα, όπως και ο ίδιος, συμμετέχουν κάθε Δεκέμβρη, στον ετήσιο Διαγωνισμό Καναρινιών που διεξάγεται στην Αθήνα, με βραβεία για τη φωνή (κελάιδισμα(, την εικόνα, ακόμα και για… φιγούρες που μπορεί να κάνει ένα τέτοιο πουλί, αν εκπαιδευτεί σωστά. Και υπάρχει πάντα «ανοικτός» δρόμος και για το Βιβλίο Γκίνες, όπως μας λέει.

Ο ίδιος πάντως, έχει μέχρι σήμερα κατακτήσει τρία Χρυσά Μετάλλια για το κελάιδισμα των καναρινιών του. Και επίσης σημειώνει ότι τους έχει και ονόματα και τα γνωρίζει και ξεχωρίζει, ένα προς ένα! Και τα 300!

Όσο για το κόστος του «σπορ»; Δεν είναι φθηνό. Ούτε ξεκούραστο. Η απόκτηση καναρινιών της ράτσας Ντιμπράδο, για παράδειγμα, (από την Ισπανία), κοστίζει γύρω στα 200 έως και 300 ευρώ ανά καναρίνι! Αλλά και η διατροφή και η υγειονομική περίθαλψη, κοστίζουν επίσης ακριβά.

«Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Είναι ότι νιώθω ‘ένα’ με τη φύση και με κάνει να νιώθω ωραία αυτό που κάνω», δηλώνει ο ίδιος.

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top