ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΡΑΞΟΥ: 160.000 επιβάτες και πολλές Ιδιωτικές Πτήσεις

Facebook
Twitter
aerodromio araxos

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα Πολιτεία)

Ο Άραξος φέτος δίνει «ρέστα» με τις αφίξεις! Ο αριθμός διερχόμενων επιβατών θα υπερβεί τις 160.000 άτομα όταν το 2023, που θεωρήθηκε άκρως πετυχημένη χρονιά, ο συνολικός αριθμός ταξιδιωτών που προσγειώθηκαν κι απογειώθηκαν από το πολιτικό αεροδρόμιο Αράξου άγγιξε μόλις τις 142.000 άτομα.

 

Αλλά το ακόμα πιο σημαντικό και πολύ χαρακτηριστικό, είναι άλλο… Είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά καταγράφεται τόσο μεγάλος αριθμός αφίξεων «Ιδιωτικών Πτήσεων»! Ιδιωτικές πτήσεις από σχεδόν… παντού! Από την Μάλτα, την Πολωνία και την Αυστρία, από την Γαλλία και την Σλοβακία, από την Ισπανία, την Κροατία και την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία ή και την Ιορδανία! Αλλά ακόμα και εγχώριες πτήσεις, από την Ιθάκη και από την Καβάλα.

Και παρότι φέτος δεν είχαμε βασιλείς και πρίγκιπες, εν τούτοις το σύνολο  των ταξιδιωτών αποτελούσε μέρος των vip τουριστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την φήμη της Olympian Land, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή, και των καλοκαιρινών προορισμών της.

Και όλα αυτά, ενώ η πολεμική κατάσταση σε Ρωσία, Ουκρανία και Μέση Ανατολή, έχουν μειώσει δραστικά τους επιβάτες που από αυτές τις περιοχές ήταν πάντα πολλοί. Που σημαίνει ότι αν δεν υπήρχαν οι πόλεμοι, θα μιλούσαμε για πάνω από 200.000 επιβάτες!

 

ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Βέβαια, μέρος της επιβράβευσης αξίζει το ανθρώπινο δυναμικό του πολιτικού αεροδρομίου Αράξου. Ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας και οι λοιποί εργαζόμενοι του αεροδρομίου, (παρότι λίγοι σε αριθμό, σε σχέση με τις ανάγκες και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους), έχουν κάνει τρομερή δουλειά!

Διότι είναι καλό να γνωρίζουμε ότι των πολλών αφίξεων προηγούνται επαφές και συνεννοήσεις με πρακτορεία του εξωτερικού για να «κλειστούν» οι αφίξεις. Και σε αυτό απαιτείται πειθώ, συν του ότι το αεροδρόμιο επιλέγεται παρά τις τρομερές ελλείψεις που το χαρακτηρίζουν.

 

ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Το μείζον και μόνιμο, πάντως, συμπέρασμα κάθε χρονιά που ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών μέσω του αεροδρομίου Αράξου «ανεβαίνει», είναι ότι από αυτούς δεν «καρπώνεται» μεγάλο κομμάτι της τουριστικής «πίτας» η Αχαΐα. Τα σκήπτρα κρατά η Ηλεία. Λογικό, εφόσον εκεί βρίσκεται ο υπ’ αριθμόν 1 προορισμός σε ζήτηση, η Αρχαία Ολυμπία, αλλά κι αυτός συνδυάζεται με υπέροχες και φημισμένες παραλίες, καθώς και ξενοδοχειακές μονάδες διεθνούς βεληνεκούς.

Αλλά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Αχαΐα πρέπει να μείνει απλός παρατηρητής και μόνο τόπος προσγείωσης και υποδοχής για τον μεγαλύτερο όγκο των ταξιδιωτών. Άλλωστε οι επιβάτες είναι τόσοι πολλοί, που μπορούν να σφύζουν από τουρισμό, και η Αχαΐα, και η Αιτωλοακαρνανία, μαζί με την Ηλεία. Αρκεί να γίνουν ενέργειες με σχεδιασμό και συγκεκριμένη στόχευση.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Όπως διαφαίνεται και στο πρόγραμμα αφίξεων του μηνός Αυγούστου, (φωτογραφία 1), οι πτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από προορισμούς, όπως η Πολωνία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Γερμανία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Ιταλία και η Λιθουανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ταραγμένη κατάσταση στο Ισραήλ, υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις και από εκεί. Έγιναν ήδη δύο, στις 4 και 11 Αυγούστου, και ακολουθούν άλλες δύο, στις 18 και 25 του μηνός.

Φωτογραφία 1 (1)

Φωτογραφία 2 (1)

Φωτογραφία 3 (1)

Φωτογραφία 4 (1)

Φωτογραφία 5 (1)

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0020

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top