Πάτρα: Δείτε γιατί «ξηλώθηκε» το ιστορικό περίπτερο;

Facebook
Twitter
skales gerokostopoulou
Όπως έγινε ήδη γνωστό, παρελθόν αποτελεί πια το περίπτερο στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου. Το περίπτερο λειτουργούσε επί πολλές δεκαετίες στο πάνω μέρος της σκάλας και κρίθηκε αναγκαίο να ξηλωθεί στο πλαίσιο των έργων ανακατασκευής της ιστορικής κλίμακας (σκάλας).

 

Ήταν ένα από τα εναπομείναντα ιστορικά περίπτερα της πόλης αλλά εμπόδιζε κάτι άκρως μεγαλύτερης σημασίας αφού στο σημείο που βρισκόταν έπρεπε να να κατασκευαστεί ράμπα για Άτομα με Αναπηρία. Έτσι, η παρουσία του αποτελούσε εμπόδιο και ελήφθη η απόφαση να «ξηλωθεί» για να προχωρήσει το έργο. Ακριβώς στο πλαϊνό μέρος της ιστορικής σκάλας θα υπάρχει η δυνατότητα για διέλευση αναπηρικών αμαξιδίων που θα μπορούν να φθάνουν μέχρι και το ύψος της οδού Ηφαίστου, αφού μέχρι σήμερα, εντελώς παραδόξως, δεν υπήρχε καθόλου τέτοια δυνατότητα.

Βέβαια, όπως επισημαίνουν περίοικοι, θα ήταν ακόμα πιο ωφέλιμο να είχε εξεταστεί η εναλλακτική λειτουργίας κλίμακας για ΑμεΑ προκειμένου να γίνεται πολύ πιο εύκολα η μετακίνηση των συμπολιτών, όπως άλλωστε αρμόζει σε μια πόλη που «θέλει» να λέγεται σύγχρονη. Παρ’ όλα αυτά αρκεστήκαμε σε κατασκευή κλασικού διαδρόμου τύπου ράμπας.

Πέραν αυτών, πάντως, να σημειωθεί ότι το έργο ανανέωσης της ιστορικής κλίμακας της οδού Γεορκωστοπούλου έχει προχωρήσει γοργά, εν αντιθέσει με το υπόλοιπο έργο ανάπλασης της Άνω Πόλης, που δυστυχώς έχει «κολλήσει» στην αργοπορημένη ροή χρηματοδότησης των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με το ότι καλοκαιριάτικα πολλοί από τους εργάτες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως δυσεύρετοι, βγήκαν σε άδειες. Ένας συνδυασμός πραγμάτων που έβαλε «φρένο» στο όλο έργο και ελπίζουμε ότι συντόμως θα ξεπεραστούν όλα ώστε να δούμε το τέλος της όλης προσπάθειας αναμόρφωσης της παλιάς Πάτρας και του κομματιού που την συνδέει με την νεότερη πόλη.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top