Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Χάθηκαν απ’ την Πάτρα 1327 γιατροί σε 14 χρόνια – Μαζική φυγή στο εξωτερικό

Facebook
Twitter
protoselido

Το φαινόμενο της κρίσης δεν έχει τελειώσει. Γιατροί από την Πάτρα φεύγουν ομαδικά για το εξωτερικό! Καλύτεροι μισθοί, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μόνο σε ένα χρόνο σημειώθηκαν 33 διαγραφές από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και 60 εγκατέλειψαν το χώρο της υγείας. Όπως αποδεικνύεται οι γιατροί προτιμούν μέχρι και τη Ρουμανία, αρκεί… να φύγουν από την Ελλάδα. Αν δεν ληφθούν μέτρα, η χώρα μας θα «αιμορραγεί» κάθε χρόνο σε ιατρικό προσωπικό.

 

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ

Το άλυτο μυστήριο με τα καμένα αυτοκίνητα

Οι εμπρησμοί ΙΧ αυξάνονται στην Πάτρα με… γεωμετρική πρόοδο. Όμως όλες οι υποθέσεις -πλην μίας, παραμένουν ανεξιχνίαστες. Και αυτό γιατί τα στόματα παραμένουν κλειστά.

protoselido

ΜΙΓΚΕΛ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

Προτομή της ντροπής στον Φάρο

Εδώ και χρόνια Πατρινοί «παλεύουν» για να αλλάξει το μνημείο της ντροπής στον χώρο του Φάρου. Αναφερόμαστε στην προτομή του Μιγκέλ Θερβάντες που είχε πολεμήσει στη ναυμαχία της Ναυπάκτου. Ο συγγραφέας του Δον Κιχώτη τιμήθηκε λανθασμένα στην Πάτρα. Με πινακίδα γραμμένη στα γκρίκλις! Ο Δήμος απαντά πως βρήκε τον τρόπο.

 

ΕΡΓΑΤΕΣ

Από το Βιετνάμ για

δουλειά στην Αχαΐα

Το σκηνικό με τους εργάτες γης αλλάζει. Πλέον εγκαταλείπονται οι Μπαγκλαντέζοι και οι Πακιστανοί και προσλαμβάνονται εργάτες από το Βιετνάμ.

 

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ψηλά οι τζίροι αλλά… λιγότερο κέρδος

Εκατό νέα καταστήματα κάθε χρόνο στην εστίαση στην Πάτρα. Εύκολη λύση για επιχειρείν αλλά με ρίσκο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ναι μεν οι τζίροι έχουν αυξηθεί, όμως τα κέρδη των καταστηματαρχών βρίσκονται στο ναδίρ. Οι καταστηματάρχες θίγουν και το ζήτημα της υψηλής φορολογίας που αποτελεί… Γολγοθά.

protoselido

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ δίνει ελπίδα στον λαό

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλά στην «Πολιτεία», λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τις κάλπες. Για το όραμά του και την προσπάθειά του για ένα ενωμένο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ.

 

ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Πατρινός Αρεοπαγίτης στέλνει στο εδώλιο

τους Ζακυνθινούς των σκανδάλων

Τα προ 20ετίας σκάνδαλα της Ζακύνθου θα παραγράφονταν. Βρέθηκε όμως ένας Πατρινός Αρεοπαγίτης και η υπόθεση έρχεται και πάλι στο ακροατήριο. Η δίκη ξεκινά την Τετάρτη στο Εφετείο Πατρών.

 

ΣΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ:

Δεν φτάνει μόνο να

είσαι καλός άνθρωπος

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκεί δριμεία κριτική, μιλά για τα έργα και τις αντιδρομήσεις και στέλνει «μήνυμα» στον Δήμαρχο.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Τιμωρεί όσους ξεριζώνουν δέντρα

Το πρόβλημα παρατηρήθηκε τόσο στην Ρήγα Φεραίου όσο και σε άλλους δρόμους της Πάτρας. Κάποιοι καταστηματάρχες για να μην τους κόβεται… η «θέα», κόβουν τα δέντρα ενώ ξεγελούν και τον Δήμο ζητώντας από άλλη υπηρεσία… κάλυψη με πλάκες. Ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος επενέβη.

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Η Πάτρα έχει ιστορία στην όπερα

Η Πατρινή Βασιλική Καραγιάννη, η κορυφαία υψίφωνος μιλά στην «Πολιτεία». Για την καριέρα της, την πόλη της την Πάτρα και τις προοπτικές της Αχαϊκής πρωτεύουσας στον πολιτισμό και την όπερα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top