Πάτρα – Ιταλικός Κινηματογράφος: Sold out στην πρεμιέρα για την “Γλυκιά Ζωή” του Φελίνι

Facebook
Twitter
3897994

Ο κύκλος των προβολών του Ιταλικού Κινηματογράφου ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου  με την εξαιρετική ανατρεπτική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι “La dolce vita” (Γλυκιά ζωή), στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννη, η Ανίτα Έκμπεργκ και η Ανούκ Αϊμέ.

Το κοινό  παρακολούθησε στον αίθριο χώρο του νέου Δημαρχείου ένα από τα αριστουργήματα του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη, τη θρυλική ταινία που εξόργισε το Βατικανό του ’60 και άγγιξε κοινωνικές συνειδήσεις.

Σημείο αναφοράς της ταινίας ο Μαρτσέλο ένας δημοσιογράφος στη Ρώμη της δεκαετίας του 1950. Η ταινία κάλυπτε επτά ημέρες της ζωής του Μαρτσέλο ο οποίος παρ’ όλη την επαγγελματική και κοινωνική του επιτυχία, ζητάει ένα βαθύτερο νόημα στην ζωή και νομίζει ότι το μυστικό της ζωής βρίσκεται στον πλούτο, που κατά την γνώμη του απελευθερώνει τον άνθρωπο από την συμβατότητα της ζωής. Όταν όμως έχασε τον καλύτερό του φίλο, κατάλαβε ότι αλλού είναι το νόημα της ζωής…

Η Γλυκιά Ζωή απέσπασε πολλά βραβεία. Βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1960. Το 1961 πήρε βραβείο NewYorkFilmCriticsCircle στην κατηγορία καλύτερης ξένης ταινίας. 

Οι είσοδος στις προβολές του αφιερώματος που συνεχίζεται την Πέμπτη είναι δωρεάν.                      

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top