Καραθανασόπουλος: Ανυπεράσπιστα τα λαϊκά στρώματα απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, λόγω της επικίνδυνης επιλεκτικής ανικανότητας του αστικού κράτους

Facebook
Twitter
karathanasopoulos

Ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ και «του πρωθυπουργού που δεν βρήκε να πει κουβέντα για το συντελούμενο έγκλημα στη Μ. Ανατολή και τις επικίνδυνες εξελίξεις που υπάρχουν με τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου», καταλόγισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το κτηματολόγιο.

Όπως είπε, «το αμίλητο νερό ήπιαν οι εκπρόσωποι και των άλλων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση, κουβέντα δεν είπαν για αυτά που συμβαίνουν στη γειτονιά μας, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο, το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ που πέρασε σε νέα φάση στα επικίνδυνα δολοφονικά του σχέδια και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβάλλοντας στο έδαφος του νότιου Λιβάνου, ενώ συνεχίζει να δολοφονεί τους άμαχους Παλαιστίνιους στη Γάζα και να εξαπολύει επίθεση και κατά της Υεμένης».

Κανένα σχέδιο πρόληψης για την φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Κριτική άσκησε στον πρωθυπουργό, γιατί, όπως ανέφερε, δεν είπε κουβέντα για τη «νέα φωτιά που καίει για τρίτη μέρα στο Ξυλόκαστρο, με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πρόληψης, καμία αντιπυρική ζώνη και αποσπασματικότητα αντιμετώπισης της φωτιάς από τα εναέρια μέσα». Από την επιτόπια αυτοψία του ΚΚΕ, κατήγγειλε πως οι ζημιές είναι μεγάλες σε σπίτια, αποθήκες, καλλιέργειες αλλά και δασικές εκτάσεις.

«Επιβεβαιώνεται ότι τα λαϊκά στρώματα παραμένουν ανοχύρωτα, ανυπεράσπιστα απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, λόγω της επικίνδυνης επιλεκτικής ανικανότητας του αστικού κράτους, το οποίο δεν θέλει να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα στηρίζει τις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατήγγειλε ακόμα τον πρωθυπουργό που αναφέρθηκε στο κτηματολόγιο, χωρίς όμως να πει πως πρόκειται για προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ στηλίτευσε τη στάση και των άλλων κομμάτων, που εξέφρασαν την αγωνία τους για τυχόν καθυστέρηση της διαδικασίας, αδιαφορώντας για το περιεχόμενό του, το οποίο κατήγγειλαν ακόμα και οι αρμόδιοι φορείς, στην Επιτροπή της Βουλής.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top