Το Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς» διοργάνωσε εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση των δράσεών του

Facebook
Twitter
3901945

Το Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς» διοργάνωσε την Τετάρτη  09/10/2024 εκδήλωση με σκοπό την  παρουσίαση των δράσεών του και την ενημέρωση για την επερχόμενη δράση του εορτασμού της επετείου της Απελευθερώσεως των Πατρών από τους Οθωμανούς το 1828 , που φέτος θα τελεστεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου , στα πλαίσια των ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΩΝ.

Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα με τη συμμετοχή εκλεκτών καλεσμένων και απλών πατρινών φίλων της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μας.

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Τάκης Αντωνόπουλος, ο υποστράτηγος Δ/ντής Γ. Αστυνομικής Δ/νσηςΔυτ. Ελλάδας κ. Αν. Τσαπικούνης, ο Ταξίαρχος διοικητής του ΚΕΤΧ κ. Γ. Αλεξίου, ο Αντιστράτηγος Ελ. Αστυνομίας κ. Β. Τσούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ελ. Αστυνομίας κ. Ν. Κοτρωνιάς, ο πρόδερος της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη – Κώστας Σβώλης» κ. Κ. Σβώλης, ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη – Κώστας Σβώλης» κ. Ν. Τσεκούρας και οΓλύπτης κ. Στ. Λεοντής.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό και σύντομο λόγο για το άγημα και την σημασία της διαφύλαξης της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μας ο σεβασμιότατος μητροπολίτης πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο γνωστός πατρινός γλύπτης κ. Λεοντής Στ. Η παρουσίαση περιελάμβανε ανασκόπηση των δράσεων της ΑΜΚΕ και αναφορά – κάλεσμα να υποστηριχθεί η πρότασή της να γίνει η ημέρα αυτή της Απελευθέρωσης , τοπική αργία για τη Πάτρα, ως ημέρα ελευθερίας και γενέθλια ημέρα δημιουργίας της νέας πόλης των Πατρών πάνω στα σχέδια του Σταματίου Βούλγαρη και του οράματος του Ιωάννη Καποδίστρια.

Παράλληλα υπήρχε μία ενδεικτική παρουσίαση κειμηλίων της επανάστασης του 1821 ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου όπου μέλη μας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και ανταλλάξουν απόψεις με τους εκλεκτούς καλεσμένους μας.

Το Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς» διοργάνωσε εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση των δράσεών του
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top