ΑΧΑΪΑ: Διέρρηξαν σπίτι… Αστυνομικού στο Αίγιο! Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία για τις πολλές ανεξιχνίαστες διαρρήξεις

Facebook
Twitter
astynomia aigio

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η τελευταία διάρρηξη σημειώθηκε την περασμένη το απόγευμα, στην περιοχή Πανόραμα του Αιγίου. Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του ιδιοκτήτη του σπιτιού της συζύγου του και του παιδιού τους. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι διαρρήκτες δεν πτοήθηκαν καθόλου απ’ το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης είναι Αστυνομικός στο επάγγελμα. Εισέβαλαν στην οικεία του και άρπαξαν όσα χρυσαφικά βρήκαν ενώ κατά τη διάρκεια του ψαξίματος για χρήματα, που τελικά δεν βρήκαν, προκάλεσαν πολλές ζημιές στον χώρο.

Ο ένστολος υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και η υπόθεση ερευνάται από τις Αρχές. Και ουσιαστικά, ερευνάται μαζί με ένα σωρό άλλες παρόμοιες διαρρήξεις που έχουν καταγραφεί σε όλη την περιοχή της Αιγιάλειας, από τις αρχές του 2024 μέχρι σήμερα, με πρωτοφανή μάλιστα έξαρση να παρατηρείται κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Έτσι, ακόμα και στην πλευρά του Αστυνομικού και θύματος διάρρηξης δεν υπάρχει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα αυτών των ερευνών αφού και ο ίδιος ξέρει την κατάληξη όλων των προηγούμενων υποθέσεων κι ως εκ τούτου εξανεμίζεται η όποια ελπίδα εντοπισμού των διαρρηκτών και εύρεσης των κλοπιμαίων.

Είναι πολλά τα περιστατικά και είναι απορίας άξιο που μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα στις αστυνομικές έρευνες, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη αίσθηση ανασφάλειας στους κατοίκους που δηλώνουν «έρμαια» των κακοποιών και εντελώς απροστάτευτοι. Και η απορία την οποία προτάσσουν, είναι: Οι αστυνομικές Αρχές πράγματι ερευνούν τις υποθέσεις ή απλά διεκπεραιώνουν γραφειοκρατικά τις μηνύσεις που υποβάλλονται από την πλευρά των θυμάτων και τις αποστέλλουν αρμοδίως… με αυτές τελικώς να καταλήγουν απλώς στο… «συρτάρι»;

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ

diarriktis

Δυστυχώς, αυτή είναι ευρέως η πεποίθηση που κυριαρχεί στον ανατολικό Δήμο της Αχαΐας αφού η λίστα όχι μόνο με διαρρήξεις κατοικιών αλλά και διαρρήξεις ακόμα και σε Φορείς της πόλης, έχει γεμίσει και η αντίστοιχη λίστα των εξιχνιάσεων παραμένει άδεια! Ιδού ορισμένες περιπτώσεις που παραθέτουμε επιγραμματικά:

  • Τον Ιούνιο 2024 σημειώθηκε η κλοπή καλωδίων στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αιγιαλείας και την μήνυση που υπέβαλε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Π. Παναγόπουλος.
  • Τον ίδιο μήνα, έγιναν δύο διαρρήξεις σε σπίτια, στις περιοχές Ριζόμυλος και Διακοπτό όπου οι δράστες έκλεψαν ρολόγια αξίας και ασημικά. Τρίτη διάρρηξη έγινε σε διαμέρισμα στην οδό Αγ. Άννης, μέσα στο Αίγιο, απ’ όπου οι δράστες άρπαξαν τιμαλφή συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ από το σπίτι ενός 67χρονου.
  • Διάρρηξη μες το καλοκαίρι, πάλι, έγινε και στην Τέμενη Αιγίου, σε σπίτι ηλικιωμένης που ευτυχώς την ώρα της πράξης απουσίαζε και δεν ήρθε τετ α τετ με τους δράστες. Οι οποίοι έκαναν ανενόχλητοι τη «δουλειά» του φεύγοντας «γεμάτοι» με: χρυσαφικά, δαχτυλίδια, ρολόγια και πολλά άλλα κοσμήματα συνολικής εκτιμώμενης αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ!
  • Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο 2024, άλλη διάρρηξη είχε γίνει στην περιοχή της Ροδοδάφνης όπου οι διαρρήκτες ξάφρισαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας, επίσης συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Η ΚΛΟΠΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ… ΣΑΚΑΦΟΥΣ!

Μέσα στον μήνα Μάρτιο, και μάλιστα την ίδια ημέρα, διαπράχθηκαν… ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά τρεις διαρρήξεις σε ισάριθμες εξοχικές κατοικίες σε περιοχή της Αιγιάλειας. Η μία όμως περίπτωση ήταν η πιο ξεχωριστή και χαρακτηριστική αφού σε αυτήν οι δράστες δεν άρπαξαν απλώς χρήματα και τιμαλφή αλλά… έκαναν ολόκληρη μετακόμιση και μάλιστα έφυγαν και με… φουσκωτό! Ο λόγος, για την διάρρηξη στο ένα εξοχικό το οποίο οι διαρρήκτες άδειασαν από έπιπλα και λευκά είδη, ενώ αποχωρώντας μπήκαν στον πειρασμό – και τα κατάφεραν – να πάρουν μαζί τους και το φουσκωτό σκάφος που ήταν παρκαρισμένο στο γκαράζ!

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top