Οργίασαν οι συνωμοσιολόγοι της Πάτρας – Τα αεροπλάνα της Ramstein Flag 24 έκαναν αερομαχίες και έλεγαν… μας ψεκάζουν!

Facebook
Twitter
aeroplana

Από την περασμένη Δευτέρα, στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας χτυπούσε η αεροπορική καρδιά του ΝΑΤΟ. Στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη η άσκηση του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία «Ramstein Flag 24».

Στην άσκηση συμμετείχαν περισσότερα από 140 συμμαχικά αεροσκάφη από την πλειοψηφία των χωρών – μελών της συμμαχίας. Τα αεροσκάφη έκαναν εκτός των άλλων και εικονικές αερομαχίες, ανέπτυσσαν μεγάλες ταχύτητες και πετούσαν στον ουρανό της Δυτικής Ελλάδας (αλλά και σε άλλες περιοχές) καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών της ΝΑΤΟικής άσκησης. Και τα σενάρια των συνωμοσιολόγων φούντωσαν! Σχεδόν σε καθημερινή βάση και ιδιαίτερα τις ώρες των αερομαχιών από τα πολεμικά αεροσκάφη, ο ουρανός γέμιζε λευκές γραμμές.

aeroplana 3

Και τα σενάρια περί… ψεκασμών έδιναν και έπαιρναν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Γέμισε το διαδίκτυο με φωτογραφίες του ουρανού της Πάτρας αλλά και σχόλια με «ψεκασμένες» αναφορές. Ιδιαίτερα φωτογραφίες που έδειχναν τρεις λευκές γραμμές να βρίσκονται παράλληλα στον ουρανό… είχαν την τιμητική τους.

Οι γραμμές αυτές ονομάζονται ίχνη συμπύκνωσης και εμφανίζονται όταν οι θερμοί υδρατμοί συμπυκνώνονται και παγώνουν γύρω από την εξάτμιση ενός αεροσκάφους, σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες. Αλλά άντε να εξηγήσεις στον συνωμοσιολόγο του διαδικτύου ότι αυτό που βλέπει είναι φυσικό φαινόμενο! Ο νους του είναι… στο ψέκασμα!

Τα τελευταία χρόνια, ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων πιστεύει ότι αυτά τα ίχνη συμπύκνωσης είναι στην πραγματικότητα χημικά ίχνη. Πρόκειται για μια δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας σε ολόκληρο τον κόσμο που υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις μάς ψεκάζουν με χημικά χρησιμοποιώντας αεροπλάνα, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Στην πιο βασική της εκδοχή, η θεωρία συνωμοσίας των ψεκασμών υποστηρίζει ότι οι γραμμές στον ουρανό δεν δημιουργούνται από υδρατμούς, αλλά είναι ένα σημάδι ότι η κυβέρνηση, η πλούσια ελίτ ή κάποιο μείγμα των δύο, απελευθερώνουν τοξικά χημικά στον αέρα.

Οι απόψεις σχετικά με τον σκοπό αυτών των υποτιθέμενων τοξικών χημικών ουσιών ποικίλλουν. Κάποιοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνται για να δηλητηριάσουν την ανθρωπότητα, άλλοι λένε ότι είναι για τον έλεγχο του μυαλού, άλλοι θεωρούν ότι έτσι η κυβέρνηση ελέγχει τον καιρό.

Η ιδέα ότι η κυβέρνηση ψεκάζει την ανθρωπότητα με χημικά δεν είναι εντελώς αστήρικτη. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η βρετανική κυβέρνηση πραγματοποίησε περισσότερες από 750 εικονικές επιθέσεις χημικού πολέμου στο ευρύ κοινό, σύμφωνα με ερευνητές.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτέθηκαν σε μείγμα θειούχου ψευδάργυρου και θειούχου κάδμιου, μια χημική ουσία που επιλέχθηκε λόγω του μικρού μεγέθους της -παρόμοιο με αυτό των μικροβίων- και επειδή λάμπει κάτω από υπεριώδες φως, καθιστώντας εύκολο τον εντοπισμό της. Η χημική ουσία θεωρούνταν τότε μη τοξική, αν και η επανειλημμένη έκθεση θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο. Οι ΗΠΑ έκαναν το ίδιο τη δεκαετία του 1950 και του 1960 για να δοκιμάσουν τη διασπορά βιολογικών όπλων.

aeroplana 2

ΠΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ «ΨΕΚΑΣΜΑ»

Στοιχεία για το πόσοι πιστεύουν στην Ελλάδα ότι «μας ψεκάζουν», δεν υπάρχουν, όμως έρευνα του 2017 στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι περίπου το 10% των Αμερικανών πίστευαν «εντελώς» τη συνωμοσία, ενώ πάνω από το 30% τη θεωρούσαν τουλάχιστον «κάπως αληθινή».

Παρά τις απαντήσεις των επιστημόνων και τις συζητήσεις και μεταξύ λογικών με συνωμοσιολόγους, στο διαδίκτυο, οι οπαδοί δεν έχουν πειστεί. Η πίστη στη θεωρία έχει γίνει τόσο ισχυρή, που μετεωρολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει αύξηση των παρενοχλήσεων και των απειλών, συνήθως μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα, ιδίως από οπαδούς της θεωρίας που τους κατηγορούν ότι αποκρύπτουν πληροφορίες.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top