ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Ο Ανασχηματισμός “φρέναρε” την επέκταση του προαστιακού στην Κ. Αχαϊα και τα Νιφορέικα;

Facebook
Twitter
treno

Το αίτημα είχε τεθεί από τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας σε συνάντησή του με την πρώην Υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και υπήρχε θετική ανταπόκριση. Δυστυχώς, ο ανασχηματισμός άλλαξε τα δεδομένα…

 του Αχιλλέα Ροδίτη

«Το τρένο ήρθε στην Κ. Αχαΐα, αλλά μένει να επεκταθεί», γράφαμε τον περασμένο Ιούνιο, στην ίδια σελίδα, αλλά δυστυχώς φθάσαμε ήδη στον Οκτώβριο κι ακόμα δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Ήταν μεγάλη ανάγκη για τους κατοίκους στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, να γινόταν η επέκταση των δρομολογίων ώστε μετά την άφιξη του προαστιακού στην Κ. Αχαΐα, το τρένο να μπορούσε να κάνει δύο επιπλέον στάσεις φθάνοντας μέχρι και το ύψος της Κ. Αχαΐας, (όχι στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό), αλλά και στην παραλία της Κ. Αχαΐας προς τα Νιφορέικα.

Θυμίζουμε πως αυτό ήταν κάτι που είχε τεθεί ως αίτημα και σχεδιασμός στην Αχαιή πρώην Υφυπουργό Μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, από τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαϊας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, σε συνάντηση που είχαν κάνει από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της. Ήταν μάλιστα ένας σχεδιασμός που η τότε Υφυπουργός είχε δει με πολύ θετικό μάτι αλλά ο ανασχηματισμός ανέκοψε κάθε προσπάθεια. Έτσι, από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα νεότερο για το τι σχεδιάζει για αυτήν την περίπτωση το αρμόδιο Υπουργείο και εάν το αίτημα του Δήμου εξακολουθεί να υπάρχει στον σχεδιασμό ή έχει τεθεί στις καλένδες.

Είναι σημαντικό πάντως γιατί ο σταθμός που τερματίζει το τρένο βρίσκεται σε αρκετή απόσταση πριν την Κ. Αχαΐα και είναι δύσκολη η πρόσβαση στην πόλη μέσω του μοναδικού, ανηφορικού, δρόμου που υπάρχει. Αν όμως η επέκταση γίνει, στόχος μεγαλεπήβολος αλλά όχι ανέφικτος, τότε οι μετακινούμενοι πολίτες θα μπορούν να φθάνουν μέχρι την Κ. Αχαΐα χωρίς καμιά ταλαιπωρία. Και μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει ριζικά τις μεταφορές ανθρώπων αλλά και υλών μεταξύ Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top