Κραυγή απελπισίας στην «Πολιτεία»: Μού χτύπησαν δυο φορές το παιδί και κανείς δεν παρενέβη

Facebook
Twitter
IMG_6702

~ Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Η κραυγή αγωνίας μιας μητέρας σε δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή της Αρόης, με μήνυμα που έστειλε στην «Πολιτεία», είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί, όχι μόνο σε αυτό, αλλά σε πολλά σχολεία της αχαϊκής πρωτεύουσας (και όχι μόνο): «Σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, μέσα στην εβδομάδα, έγιναν δυο συμβάντα με ξυλοδαρμό παιδιών και απειλούν ότι θα φέρουν την Μαφία της έκτης τάξης. Οι δάσκαλοι κι ο διευθυντής αμέτοχοι ούτε καν να ενημερώσουν τους γονείς. Και ο διευθυντής πήγε να ρίξει τις ευθύνες στα παιδιά που δεν έφταιγαν και όπως είπε ο ίδιος υπάρχουν κι αλλά συμβάντα. Με λίγα λόγια, τα καλύπτουν όλα και δεν λένε τίποτα… Και χτύπησαν παιδί που έχει πρόβλημα με την υγεία του».

ΥΠΕΣΤΗ ΣΟΚ
Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

Το παιδί υπέστη μπούλινγκ και μάλιστα δύο φορές από συγκεκριμένη ομάδα μαθητών του σχολείου και κατέληξε να δέρνεται ομαδικώς. Αποτέλεσμα; Να υποστεί σοκ ενώ φυσικά από τα χτυπήματα που δέχθηκε είχε και σημάδια.
Μέχρι και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνθηκε η μητέρα του η οποία την… παρέπεμψε στο σχολείο.
«Μου είπαν να απευθυνθώ στην δασκάλα και τον διευθυντή του σχολείου και να καλέσουμε και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ώστε άπαντες να ενημερωθούν για το πρόβλημα που έχει προκύψει», μας δήλωσε η μητέρα.

Σε άλλο δημοτικό σχολείο στο Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας, πριν μερικές εβδομάδες τρεις μαθητές είχαν προπηλακίσει συμμαθητή τους, όμως το περιστατικό δεν έλαβε διαστάσεις. Στις 17 Σεπτεμβρίου δύο δεκάχρονες μαθήτριες αρπάχτηκαν σε δημοτικό σχολείο και οι γονείς τους αλληλομηνύθηκαν.

Θα πρέπει να τονιστεί πώς είναι βέβαιο πώς τα περιστατικά είναι περισσότερα, αφού πολλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το υπουργείο πάντως δείχνει να ασχολείται περισσότερο με το αν κάποιος μαθητής έχει κινητό τηλέφωνο στο σχολείο παρά με τα αυξημένα περιστατικά βίας, ακόμη και στα δημοτικά.

ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ
ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. κατά 52% αυξήθηκαν μέσα σε ένα μόλις χρόνο οι άγουροι δράστες βίαιων επιθέσεων, μεταξύ 8 και 14 ετών. Αρκετά από τα βίαια περιστατικά, τα οποία παρουσιάζουν τον τελευταίο χρόνο αύξηση που ξεπερνάει το 16%, καταγράφηκαν μέσα σε σχολικά συγκροτήματα, στα πλαίσια ενός ανησυχητικού κύματος μπούλινγκ το οποίο όλο και διογκώνεται.

ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές υποθέσεις σχολικού εκφοβισμού είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ δεν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν οι αυτοκτονίες παιδιών που δεν άντεξαν το βάρος του μπούλινγκ που δέχονταν διαδικτυακά ή από άλλα παιδιά.
Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», η ειδική γραμμή που έχει δημιουργηθεί για να διαχειρίζεται τέτοιου είδους περιστατικά καταγράφει δύο με τρεις αναφορές την ημέρα, με τους ψυχολόγους του Οργανισμού να κάνουν λόγο όχι μόνο για αύξηση των περιστατικών αλλά και για ποιοτικές αλλαγές που παρατηρούνται στο φαινόμενο του μπούλινγκ.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top