ΔΙΚΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ – ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: Η Εισαγγελέας αλλά και η πολιτική αγωγή αμφισβητούν τα λεγόμενα της Χριστίνας Τσάκωνα!

Facebook
Twitter
pispirigkoy-exodos-arthro (1)

Ζήταν παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Αίτημα να σταλεί η κατάθεση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών υπέβαλε η Εύα Αμπάζη, δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας στην δίκη για την υπόθεση Πισπιρίγκου. . Όπως είπε “Επειδή δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτά που λέει η μάρτυρας, αιτούμαστε το σύνολο της κατάθεσης της να σταλεί στον ιατρικό σύλλογο Αθηνών»! Η Χριστίνα Τσάκωνα παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις ιατρών και ιατροδικαστών πως δεν υπάρχει θάνατος από «ηπατική ανεπάρκεια» επέμενε και στην κατάθεσή της η οποία συνεχίστηκε χθες για δεύτερη ημέρα. Η κυρία Τσάκωνα υπερασπίζεται με πάθος την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε για τον θάνατο της Μαλένας Δασκαλάκη, έστω και αν αμφισβητείται από πληθώρα επιστημόνων.

Χθες το πρωί, έδωσε το παρών στην αίθουσα, μετά από καιρό, ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των 3 νεκρών παιδιών που υποστηρίζει την κατηγορία. Παρούσα είναι ακόμα η αδελφή της κατηγορούμενης ενώ απουσίαζε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας τον οποίο εκπροσώπησε  η συνεργάτιδα του κ. Μπάκα.

 

Η Πρόεδρος ρώτησε την κυρία Τσάκωνα «τι είδε στον εγκέφαλο της Μαλένας»! Και η ιατροδικαστής απάντησε: «Είδα οίδημα στον εγκέφαλο. Δεν υπήρχε τίποτε άλλο πλέον του υγρού. Το οίδημα υπάρχει πάντα σε όλους τους θανάτους. Αν είναι ήπιο δεν γράφεται. Το είδα και το έκρινα εγώ. 20 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά. Ο εγκέφαλος δεν πιέζεται τόσο όσο οι καρδιά και οι πνεύμονες. Ο εγκέφαλος στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μου απέδιδε αιτία θανάτου. Από εκείνη τη στιγμή έκρινα ότι δεν χρειάστηκε να στείλω τα όργανα»!

 

Σε ερώτηση για την μικρή ποσότητα ελεύθερου υγρού είπε: «Από τη στιγμή που υπάρχει καρδιακή κάμψη. Όσο υπάρχει το οίδημα μαζεύεται υγρό στα ημικρανία. Δείχνει ότι είναι έντονο οίδημα. Αν ήταν όροαιματηρό υγρό εντός των ημιθωρακίων σημαίνει ότι θα υπήρχε κάποιο τραύμα»!

 

Η Εισαγγελέας της έδρας επέμενε στο ζήτημα της ηπατικής ανεπάρκειας: «Εισαγγελέας: Αιτιολογία ηπατική ανεπάρκεια. Έπρεπε  να αναγράφει αιτία. Η ηπατική ανεπάρκεια προκαλείται από κάτι. Αλλιώς ας καταγράφεται ανεξήγητος. Είστε κρατικός ιατροδικαστής. Αυτή είναι η δουλειά σας.  Γι’ αυτό πληρώνεστε κυρία μάρτυρα»! Τσάκωνα: «Όσον αφορά τον ίκτερο η ηπατική ανεπάρκεια μπορεί να είναι και ανικτερική. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ίκτερος. Πρώτα αντιληπτός γίνεται στα μάτια. Μπορεί να υπήρχε ικτερο και να μην ήταν ευδιάκριτο.

Και η Εισαγγελέα επέμενε: «Ο πατέρα είχε καταθέσει ότι η μητέρα είχε επικοινωνήσει με εσάς και της είπατε ότι «μόνο ο θεός ξέρει από τι πέθανε το παιδί»! Τσάκωνα: Έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Δεν μίλησα με την μητέρα. Δεν μιλάω ποτέ παρά μόνο  επικοινώνησε μαζί μου μόνο λίγες ημέρες πριν συλληφθεί να με ρωτήσει για τις εκδορές που είχαν βγει στη δημοσιότητα!

Σε αυτό το σημείο παρενέβη η δικηγόρος πολιτικής αγωγής Εύα Αμπατζή λέγοντας: «Έχουμε και δεύτερο αίτημα. Επειδή η κυρία μάρτυρας απέκλεισε την οποιαδήποτε επικοινωνία με την κατηγορούμενη. Είπατε ότι δεν μιλήσατε με κανέναν.  «Ζητάμε  να αναδειχθεί η τηλεφωνική επικοινωνία στο σταθερό της οικείας της κυρίας Τσάκωνα ήτοι για τους δυο τελευταίος μήνες πριν την έκδοση της ιατροδικαστικής  έκθεσης»!

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top