ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ: Επιστολή στον Δήμαρχο για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Facebook
Twitter

Επιστολή από την Δημοτική Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και τον κ. Κωνσταντίνο Βάσση, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη αναφορικά με το θέμα την ενεργοποίηση των διαδικασιών για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριε Δήμαρχε,

Θεσπίστηκε νομοθετικά η συγκρότηση Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων Νέων, με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση τοπικών υποθέσεων, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους.

Στον Δήμο Πατρέων  προβλέπεται ενδεκαμελές Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί μητρώο νέων ηλικίας 15-28 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου μας.

Η ενεργοποίηση των νέων της πόλης μας είναι ουσιώδους σημασίας τόσο για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, μέσω της συμμετοχής τους στην επίλυση των θεμάτων αυτών.

Ήδη υπάρχουν Δήμοι στην επικράτεια που έχουν προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις και ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πιλοτικό διαδημοτικό/διαπεριφερειακό φόρουμ με συμμετοχή μελών Δημοτικών Συμβουλίων Νέων.

Τίθενται τα κάτωθι ερωτήματα:                          

Έχετε σκοπό να ενεργήσετε με στόχο τη συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στον Δήμο Πατρέων;

Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημιουργίας μητρώου Νέων ηλικίας 15-28 ετών;

Πάτρα  16.10.2024

https://ksvolis.gr/erotisi-konstantinou-vassi-giati-kathysterei-o-dimos-patreon-me-to-dimotiko-symvoulio-neon/

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top