Συνεχείς οι επισκέψεις στην Έκθεση Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ – Μαθητές και εκπαιδευτικοί… καθημερινοί επισκέπτες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Facebook
Twitter
spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (7)

Σχολεία, σωματεία, προσωπικότητες και πλήθος κόσμου στην «Οικία Παλαμά»

Καθημερινές είναι πλέον οι επισκέψεις στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», τόσο από μεμονωμένους επισκέπτες όσο, κυρίως, από συλλόγους, σωματεία και σχολεία που προσέρχονται για την Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η δημοτική παράταξη σπιράλ. Η παράταση της έκθεσης με τίτλο «Η φλόγα του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού, στην Πάτρα του Κωστή Παλαμά και της Κούλας Πράτσικα» έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς Πατρινούς και τουρίστες να ξεναγηθούν σε αυτή τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι διοργανωτές, οι συλλέκτες που έχουν παραχωρήσει σπάνιο υλικό και οι εθελοντές του σπιράλ έχουν ξεναγήσει στον χώρο πολλούς επίσημους καλεσμένους ακόμα και από άλλες χώρες, καθώς και ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού. Την έκθεση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ποιητές που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Ποίησης της Πάτρας, μέλη του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, πολλά σχολεία της Πάτρας (7ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Πρότυπο Γυμνάσιο, 20ο Γυμνάσιο, Μαραγκοπούλειο Δημοτικό Βραχνεϊκων, Αρσάκειο Δημοτικό, 1Ο Γενικό Λύκειο, 21ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Καστριτσίου κ.α.). Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επίσης επισκέψεις από ειδικά σχολεία της πόλης (Δημοτικό Βαρήκοων και Κωφών) και σχολεία εκτός Πατρών (από Νέα Μανωλάδα, Αιγείρα κ.α.).

Μία ιδιαίτερη επίσκεψη πραγματοποίησε και ο διάσημος Αυστραλός JimClaven, ιστορικός και συγγραφέας, στο πλαίσιο ταξιδιού του στην ευρύτερη περιοχή και η Βίκυ Κυρίτση, Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Δήλωσαν και οι δύο εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα και το συνολικό αφήγημα της έκθεσης, συνεχάρησαν το σπιράλ για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση και έγραψαν τα κολακευτικά τους λόγια στο βιβλίο επισκεπτών. Δεσμεύτηκαν μάλιστα, αμφότεροι, να μεταφέρουν στην Αυστραλία τις εντυπώσεις τους από το ταξίδι τους στην Πάτρα θεωρώντας κορυφαία εμπειρία την επίσκεψη στην «Οικία Παλαμά».

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2024 (ώρες λειτουργίας: Τρίτη 6-9μμ, Πέμπτη 6-9μμ, Σάββατο 11πμ-1μμ), ενώ προγραμματίζεται ήδη μία εκδήλωση λήξης με υψηλούς  προσκεκλημένους που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024, σε συνδιοργάνωση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Στέγης Γραμμάτων «Κωστή Παλαμά» και δημοτικής παράταξης «σπιράλ».

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (14) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (13) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (12) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (11) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (6) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (9) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (8) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (10) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (4) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (3) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (2) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (1) spiral-ekthesi-olympiakis-lampadidromias (5)

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top