«Ρήγμα» Ισραήλ – Μακρόν: «Είναι η ντροπή του έθνους του»

Facebook
Twitter
makron.israhl

Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται πως βρίσκονται οι σχέσεις Ισραήλ – Γαλλίας, μετά και τη νέα δήλωση Μακρόν, καλώντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μην ξεχάσει ότι ένα ψήφισμα του ΟΗΕ δημιούργησε το Ισραήλ.

«Ο Νετανιάχου δεν πρέπει να ξεχνά ότι η χώρα του δημιουργήθηκε με απόφαση του ΟΗΕ. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να απελευθερωθεί από τις αποφάσεις του ΟΗΕ», ανέφερε η Le Parisien επικαλούμενη τον Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπουργούς την Τρίτη.

Όπως σημείωσε η γαλλική εφημερίδα τα σχόλια του Γάλλου προέδρου έγιναν σε σχέση με την επιχείρηση του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο και τα πρόσφατα περιστατικά σχετικά με την Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL), κατά την οποία στρατεύματα του IDF άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων της, τραυματίζοντας κυανόκρανους.

Οι αιχμές Μακρόν προκάλεσαν οργή στο Ισραήλ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να υπενθυμίζει στον Γάλλο πρόεδρο πως: «δεν ήταν μια απόφαση του ΟΗΕ που ίδρυσε το κράτος του Ισραήλ, αλλά η νίκη που επιτεύχθηκε στον πόλεμο της ανεξαρτησίας με το αίμα των ηρωικών μαχητών μας, πολλοί από τους οποίους ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος του Βισύ στη Γαλλία».

Σε δήλωση από το γραφείο του Νετανιάχου προστίθεται πως: «Θα άξιζε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες δεκαετίες, ο ΟΗΕ έχει εγκρίνει εκατοντάδες αντισημιτικές αποφάσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ, σκοπός των οποίων είναι να αρνηθούν το δικαίωμα ύπαρξης του ενός και μοναδικού εβραϊκού κράτους και την ικανότητά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του», πρόσθεσε το PMO.

Από την πλευρά τους ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γκάλαντ με ανάρτησή του στο X/Twitter χαρακτήρισε τον Μακρόν ντροπή για το έθνος του.

«Οι ενέργειες του Γάλλου προέδρου Μακρόν είναι ντροπή για το γαλλικό έθνος και τις αξίες του ελεύθερου κόσμου, τις οποίες ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει», δήλωσε ο Γκάλαντ.«Η Γαλλία έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει με συνέπεια μια εχθρική πολιτική προς τον εβραϊκό λαό».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top