Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν πίνετε αλκοόλ με άδειο στομάχι

Facebook
Twitter
alkool
Βίντεο περιγράφει και δείχνει το τι ακριβώς συμβαίνει και πως λειτουργεί ο οργανισμός μας στην κατανάλωση ποτού με άδειο στομάχι.

Η κατανάλωση ποτού, με άδειο στομάχι μπορεί να είναι για πολλούς κάτι γνώριμο. Ωστόσο αυτό που είναι και ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το τι ακριβώς μπορεί να δημιουργηθεί και να υποστεί ο οργανισμός μας κατά την διάρκεια μιας τέτοιας πράξης.

Μια γραφική προσομοίωση δείχνει επακριβώς το τι μπορεί να συμβεί, και η πραγματικότητα σοκάρει. Το κανάλι Dandelion Medical Animation στο YouTube, διαθέτει περισσότερους από δύο εκατομμύρια συνδρομητές, και χρησιμοποιεί εικονογραφήματα για να «εξηγήσει πολύπλοκες ιατρικές έννοιες με σαφή, και προσιτό τρόπο».

Τον Απρίλιο του 2022, μοιράστηκαν μια προσομοίωση που δείχνει τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας όταν πίνουμε αλκοόλ χωρίς πρώτα να έχουμε καταναλώσει κάποιο γεύμα.

Καθώς το βίντεο περιέγραφε την κατάσταση και απεικόνιζε τον οργανισμό μας εξηγούσε παράλληλα: «Αφού το αλκοόλ ξεκινήσει να ρέει στον οισοφάγο και το στομάχι, εάν δεν υπάρχει στερεή τροφή σε αυτό, το μεγαλύτερο μέρος του αλκοόλ κινείται προς τα κάτω, περνάει στο λεπτό έντερο και έρχεται πιο εύκολα σε επαφή με τα εντερικά τοιχώματα, ενώ παράλληλα περνάει πολύ γρήγορα στο αίμα».

«Με αυτόν τον τρόπο, όλο το αλκοόλ ενός ποτού μπορεί να απορροφηθεί μέσα σε 30 λεπτά. Η ψυχολογία αλλά και η διάθεση μας, θα γίνει απότομα πολύ άσχημη, και θα επηρεάσει το βράδυ μας» εξηγεί.

«Αν κάποιος πίνει αλκοόλ με φαγητό στο στομάχι, το ποτό θα αναμιχθεί με την τροφή, και η απορρόφηση του από τον οργανισμό δεν θα είναι σε μεγάλα ποσοστά, και δεν θα μπορεί να μετακινηθεί έτσι αμέσως στο λεπτό έντερο.

Η κατανάλωση του αλκοόλ νηστικοί αυξάνει το οξύ στο στομάχι, το οποίο στους χρήστες του μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πόνο στο στομάχι ή πληγές στο έντερο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι αναγκαία η κατανάλωση φαγητού πριν το ποτό.»

Μάλιστα στην πραγματικότητα, η παρουσία λιπαρών γευμάτων βοηθάει και μπορεί να μειώσει σημαντικά τη μέγιστη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα (BAC) έως και 50%, σε σχέση με εκείνη που παράγεται όταν το αλκοόλ καταναλώνεται με άδειο στομάχι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top