ΙΘΑΚΗ: Τουριστικό project 85 εκατ. στο νησί του Οδυσσέα

Facebook
Twitter
Ithaca-Tsakos

Ακόμη μία τουριστική επένδυση βρίσκεται στα σκαριά αυτή τη φορά σε έναν από τους προορισμούς του Ιονίου που κερδίζουν τα τελευταία χρόνια σε επισκεψιμότητα, προσελκύοντας ένα πιο ειδικό κοινό με μεγάλο μερίδιο και στο κομμάτι του ναυτικού τουρισμού.

Ο λόγος για την Ιθάκη και το νέο επενδυτικό project στην περιοχή Φιλιατρό, αξίας άνω των 85 εκατ. ευρώ με στόχο τη δημιουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας, για την οποία έχει υποβληθεί φάκελος στο Enterprise Greece ώστε να ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων. Το έργο φέρει την υπογραφή ενός ηχηρού εφοπλιστικού ονόματος όπως είναι αυτό της οικογένειας Τσάκου, η οποία πέραν της θάλασσας έχει διευρύνει προ πολλού το πεδίο των δραστηριοτήτων της και στην στεριά, είτε πρόκειται για τον τομέα του τουρισμού (όπως π.χ. στον τόπο καταγωγής της οικογένειας στη Χίο για την αξιοποίηση του πρώην ΞΕΝΙΑ) και πολύ περισσότερο των ακινήτων, είτε ακόμη για το χώρο των τροφίμων ποτών κ.ο.κ..

Τώρα, το επενδυτικό σχέδιο με την ονομασία «Epic_O», αφορά ειδικότερα στην ανάπτυξη ξενοδοχειακού καταλύματος, πολυτελών κατοικιών και λοιπών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων καθώς και τουριστικού λιμένα, με το συνολικό ύψος της προτεινόμενης επένδυσης να προϋπολογίζεται στα 85,45 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά έκταση 327 στρεμμάτων εντός ενός ευρύτερου, όπως αναφέρεται, ιδιωτικού γηπέδου συνολικού εμβαδού 874 στην περιοχή Φιλιατρό της Ιθάκης προκειμένου να αναπτυχθεί ένα μικτό τουριστικό project με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και περιβαλλοντικά πρότυπα. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο σχετικό φάκελο, στόχος του προτεινόμενου έργου είναι «ο συνδυασμός μιας τουριστικής ανάπτυξης υψηλών προδιαγραφών με την προστασία του οικοσυστήματος της ευρύτερης περιοχής, και την προώθηση της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Ιθάκης».

Ο φάκελος του έργου με φορέα την εταιρεία «Ατοκος» έχει υποβληθεί στο Enterprise Greece μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου αυτό να ενταχθεί στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως στρατηγική επένδυση, με αίτημα επίσης τη λήψη των κινήτρων χωροθέτησης (άρθρο 7) και ταχείας αδειοδότησης (Άρθρο 9), καθώς και την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας (Άρθρο 5) του Ν.4864/2021. Εταίροι της «Ατοκος» είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Τσάκος και Νικόλαος Τσάκος, ενώ η αξία των ακινήτων της τοποθετείται στα 5,6 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται εδώ ότι το όνομα Τσάκου έχει συνδεθεί ιδιοκτησιακά και με το δημοφιλές στον κόσμο του γιότινγκ, πιο «άγνωστο» νησί του Ιονίου, την Ατοκο, ένα βραχώδες νησί έκτασης 4,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων που εντάσσεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και ανήκει διοικητικά στην Ιθάκη. Πρόκειται για ένα ιδιωτικό αλλά προσβάσιμο νησί που ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000 διότι μπορεί μεν να μην κατοικείται αλλά διαθέτει σπάνια θαλάσσια χλωρίδα.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top