ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: Εστειλε αγωγή στις 16 Οκτωβρίου στον Ηλιάδη και ζητά… 70.000 ευρώ

Facebook
Twitter
daskaliakis-iliadis-365x220

Αγωγή μέσω της οποίας ζητάει αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε σε βάρος του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη ο πατέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης. «Με παρουσίασε με τις δηλώσεις του ως έναν εγκληματικά ανεύθυνο πατέρα» έχοντας σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια, σημειώνει ο πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου! Όπως υποστηρίζει ο κ. Δασκαλάκης, ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, που επέβλεπε τη νοσηλεία της 8χρονης τότε Τζωρτζίνας, τον συκοφάντησε όταν το 2022 εμφανίσθηκε σε διαδικτυακή εκπομπή στο Space του Twitter και ανέφερε ότι γνώριζε τις υποψίες του γιατρού για εγκληματική ενέργεια και δεν τον προσέγγισε ώστε να μιλήσουν γι’ αυτό. Στη μήνυση και αγωγή, που κατέθεσε σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ο Μάνος Δασκαλάκης επισημαίνει πως «προκύπτει η θέληση ή έστω αποδοχή του γιατρού της Τζωρτζίνας να τον συκοφαντήσει ότι έχει τελέσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση διά παραλείψεως ή αυτό της θανατηφόρας έκθεσης».

Η μήνυση που κατατέθηκε το 2022 αναμένεται να εκδικαστεί μέσα στον Νοέμβριο. Ο Μάνος Δασκαλάκης επισημαίνει τρία σημεία ως ψευδή και δυσφημιστικά:

– Ότι ήταν ενήμερος πως ο Ηλιάδης έχει σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

– Ότι τον παραπλάνησε, μαζί με την κατηγορουμένη, σε μια ψεύτικη εικόνα με τα «περίφημα SMS» και με τις συζητήσεις, καθώς και ότι τον κορόιδευε.

– Ότι έλεγε συστηματικά ψέματα στις συζητήσεις του με τον Ηλιάδη.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως:

– Ουδέποτε ο γιατρός τον ενημέρωσε ότι έχει σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

– Ουδέποτε παραπλάνησε και κορόιδεψε τόσο τον ίδιο όσο και το λοιπό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με «SMS» και συζητήσεις

– Ουδέποτε του είπε κάποιο ψέμα.

 

Ο Δασκαλάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο Ηλιάδης, σε αντίθεση με όλα όσα υποστήριξε μιλώντας σε Space του Twitter, δεν τον ενημέρωσε ποτέ ότι πιθανώς πίσω από το «επεισόδιο» της κόρης του υπήρχε εγκληματική ενέργεια!

 

Ο κ. Δασκαλάκης στη μήνυση – αγωγή του αναφέρει επίσης ότι επειδή ο «μηνυόμενος – εγκαλούμενος τυγχάνει ιατρός, θεράπων μάλιστα ιατρός της Τζωρτζίνας, οι όποιες δημόσιες δηλώσεις του – τοποθετήσεις έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και αντίκτυπο στο τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό».

 

Και προσθέτει ότι «τα συγκεκριμένα σημεία από τη συνέντευξη που έδωσε ο μηνυόμενος είναι ικανά να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου, κάτι το οποίο αφενός γνώριζε και επεδίωξε ο εγκαλούμενος, ο οποίος μετά βεβαιότητας γνωρίζει ότι δεν ισχύουν τα όσα ανέφερε, και αφετέρου θέλησε να διαδώσει δημόσια μέσω μιας διαδικτυακής εκπομπής, η οποία παρακολουθείται από ευρύ διαδικτυακό κοινό».

Η ΑΓΩΓΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Η αγωγή που έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης κοινοποιήθηκε στον Ανδρέα Ηλιάδη την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Την επιμελήθηκε ο Πατρινός δικηγόρος του, Δημήτρης Καράμπελας. Η Εύα Αμπάζη, δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας στη δίκη για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας, δήλωσε ότι η αγωγή έγινε εν αγνοία της και πως «αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για πολύ καλούς σκοπούς και όταν έρθει η ώρα θα το αντιληφθεί οποιοσδήποτε».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top