Ευλογιά των προβάτων: Οι κτηνοτρόφοι προσπαθούν να σώσουν τα ζώα τους (βίντεο)

Facebook
Twitter
provata_700x385xlarge

Οι περιορισμοί λόγω της καραντίνας για τον περιορισμό της εξέπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, έχουν επιπτώσεις στους κτηνοτρόφους.

Νέα μέτρα έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ευλογιάς των προβάτων.

Όπως μεταδίδει η ρεπόρτερ του ΑΝΤ1, Πωλίνα Κολοκοτρώνη, οι κτηνοτρόφοι στις Σέρρες, προσπαθούν να σώσουν τα κοπάδια τους, τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες που έχουν δώσει οι υπηρεσίες. Όσο τα ζωντανά παραμένουν σε καραντίνα είναι αναγκασμένοι να τα ταΐζουν με ζωοτροφές, με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής, να έχει εκτοξευτεί.

Καθημερινά κλιμάκια επισκέπτονται όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες, που βρίσκονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από τη στάνη, όπου εντοπίστηκαν τα άρρωστα ζωα και κάνουν ελέγχους, ώστε να διασφαλίσουν πως δεν υπάρχει διασπορά.

Επιπλέον, αστυνομικοί, έχουν λάβει εντολές να περιπολούν στην κόκκινη ζώνη, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα, δηλαδή, να βεβαιωθούν ότι τα ζωντανά μένουν σταβλισμενα, ότι δεν υπάρχει μετακινήση ζώων και ζωοτροφών.

Εκτός από την απαγόρευση που υπάρχει για τα πρόβατα, σε μεικτές μονάδες, όπου στον ίδιο χώρο υπάρχουν πρόβατα αλλά και βοοειδή, οι απαγορεύσεις ισχύουν για όλα τα ζωντανά της μονάδας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top