του Αχιλλέα Ροδίτη
To αεροδρόμιο Αράξου, για ακόμα μία χρονιά, έδωσε διαπιστευτήρια! Στις 27 του Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η τελευταία πτήση. Έτσι, «έκλεισε» η φετινή θερινή σεζόν. Όχι ότι το αεροδρόμιο κλείνει αφού και το χειμώνα πραγματοποιούνται κάποια δρομολόγια, έστω και λιγοστά.
Το αεροδρόμιο της Αχαΐας κατέρριψε κι άλλο ρεκόρ σημειώνοντας αύξηση κίνησης φέτος κατά 14%. Και μάλιστα, μεγάλη κίνηση προσγειώσεων κι απογειώσεων υπήρξε στα μέσα του Οκτωβρίου όταν μεγάλη ζυθοποιία του Βελγίου αποφάσισε να κάνει πάρτι στελεχών στην Κυλλήνη και έκλεισε πτήσεις τσάρτερ για το προσωπικό, μέσω του αεροδρομίου του Αράξου. Ήρθαν, προσγειώθηκαν, γλέντησαν κι έφυγαν, όλα ινκόγκνιτο.
Το θέμα όμως είναι, για να είμαστε ειλικρινείς, ότι οι θεαματικές επιτυχίες του αεροδρομίου ΔΕΝ οφείλονται στις υποδομές του. Δεν οφείλονται σε μια στρατηγική βελτίωσης κι ανάδειξης και προβολής του χώρου, που μαστίζεται από ελλείψεις και προβλήματα. Οφείλεται ξεκάθαρα στις φυσικές ομορφιές της Αχαΐας και της Ηλείας, στην δημοφιλή στους ξένους Αρχαία Ολυμπία. Και πρακτικά, οφείλεται και στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει όλο τον χρόνο το ελάχιστο προσωπικό του αεροδρομίου, με μπροστάρη τον Αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Γκουβίτσα ο οποίος δεν αφήνει εταιρεία για εταιρεία και ταξιδιωτικό γραφείο για ταξιδιωτικό γραφείο, στο εξωτερικό, που να μην επικοινωνεί διαρκώς διαφημίζοντας τις δυνατότητες του αεροδρομίου.
Άραγε όμως θα δούμε φέτος κάποιες ενέργειες για την βελτίωσή του; Ιδού η απορία! Μέριμνα για βελτίωση των εγκαταστάσεων, εσωτερικά και εξωτερικά; Διευθέτηση προβλημάτων που αφορούν τον φωτισμό αεροδιαδρόμου, δρομολόγηση για κοπή χόρτων την εποχή που θα πρέπει, αναμόρφωση όλου του περιβάλλοντα χώρου, λύσεις σε προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα και τους χώρους στάθμευσης;
Θυμίζουμε ότι τα προβλήματα του αεροδρομίου είχαν απασχολήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι είχε ζητηθεί επιστημονική μελέτη για ελλείψεις και προβλήματα. Αν αυτή έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει να περάσουμε στο επόμενο «βήμα», την διεκδίκηση λύσεων και αλλαγών ώστε το αεροδρόμιο να είναι καθ’ όλα έτοιμο του χρόνου και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής.
ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ / ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ