Ο Γιάννης Καλπούζος βρέθηκε στην Πάτρα και μίλησε με αναγνώστες του – Τη Δευτέρα στην ”Πολιτεία” σε μια καθηλωτική συνέντευξη

Facebook
Twitter
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στον χώρο του βιβλιοπωλείου ”Η Γωνιά του Βιβλίου”, η εκδήλωση προς τιμήν του διάσημου συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου.

Ο αγαπημένος συγγραφέας βρέθηκε στο βιβλιοπωλείο, με αφορμή το νέο του ιστορικό μυθιστόρημα Ραγιάς, Μέρες και Νύχτες του 1821, υπέγραψε αντίτυπα και συζήτησε με αναγνώστες, που κατέκλυσαν τον χώρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο γνωστός Πατρινός Συνθέτης Χριστόφορος Γερμενής, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γ. Καλπούζο, καθώς και η γνωστή μουσειόλογος Νάντια Ασκούνη, με την οποία συζήτησαν αρκετή ώρα σχετικά με την ιστορική έρευνα και τις δυσκολίες της συγγραφής του βιβλίου.

20210820 201355 scaled e1629568706329

Τη Δευτέρα στην ”Πολιτεία” που κυκλοφορεί, μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που εξασφάλισε η εφημερίδα για το αναγνωστικό κοινό της Αχαΐας, με τον κορυφαίο Έλληνα Λογοτέχνη.

20210820 202314 scaled e1629568876994

 

Περίληψη βιβλίου

1816-1829. Πάτρα, Τριπολιτσά, Ναύπλιο, Μεσολόγγι…

Αφότου ο Αγγελής βρέθηκε φυλακισμένος στο κοτέτσι του Σαχίν Αγά, το μίσος φώλιασε στην ψυχή του σαν φαρμακερό φίδι.
Κατά την εκρηκτική και συγχρόνως σαγηνευτική πορεία του μπαίνει στη δούλεψη ενός στρυφνού και τσιγκούνη πραματευτή, που σου πουλά κωλοφωτιά για καντήλι. Τον ζώνει το μολυβένιο σύγνεφο της σκλαβιάς και του εξευτελισμού των ραγιάδων. Σμίγει με την Κερασία, όπου στο πρόσωπό της βουτάνε και κολυμπούν τα όνειρα. Απαντιέται με κοτζαμπάσηδες, κολίγους και συμπολεμιστές, που είναι πιότερο από αδέρφια και γυναίκα την ώρα της μάχης, ενώ ένα τρομαγμένο Τουρκόπουλο γαντζώνεται πάνω του.

Στον δρόμο του και δύο γέροντες, οι οποίοι ξεψαχνίζουν το κίνητρο για καθετί μα και τη γλυκιά και φαρμακερή ουσία του «εγώ», η πλανεύτρα Ασπασία, διαβολικοί ξένοι, ντόπιοι τυχοδιώκτες, ο επί τριάντα έξι χρόνια αμίλητος Συμεών, ένας καβαλάρης που σώζει αιχμάλωτες Τουρκοπούλες και ο τρανότερος οχτρός του λεύτερου ανθρώπου, ο φόβος.

Ο Αγγελής βιώνει το μεγαλείο και τη σκοτεινή πλευρά του ματοβαμμένου Εικοσιένα, γκρεμίζοντας μυθεύματα και φανερώνοντας καταχωνιασμένες αλήθειες. Σφιχταγκαλιάζεται με τη φωτιά του ξεσηκωμού, μεταβολίζει την αγριότητα σε ελπίδα, λύτρωση και γλυκασμό, και βροντοφωνάζει: «Θέλω να μην είμαι ραγιάς σε κανέναν. Ραγιάς σε τίποτα!»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top