Οι επιστήμονες εξηγούν: Πώς να πίνετε καφέ για να προστατευτείτε από τον διαβήτη

Facebook
Twitter

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ την ημέρα χωρίς ζάχαρη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 10%.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition (AJCN).

Στη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 290.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι συμμετέχοντες παρείχαν δεδομένα για την υγεία και τη διατροφή τους, συμπεριλαμβανομένου του πόσο καφέ ήπιαν και αν προστέθηκε στον καφέ τους ζάχαρη ή γάλα.

Σε διάστημα 34 ετών, 13.281 άτομα ανέπτυξαν διαβήτη τύπου 2. Η ανάλυση διαπίστωσε ότι ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς ζάχαρη μείωσε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 10%, ακόμη και αν συνυπολογιστούν άλλοι παράγοντες κινδύνου.

Ο καφές με τεχνητά γλυκαντικά μείωσε τον κίνδυνο κατά 7%, ενώ η προσθήκη γάλακτος δεν είχε σημαντική επίδραση, σημειώνει το άρθρο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή