Ως έναν άνθρωπο που ρισκάρει χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Γιώργος Νταλάρας, μιλώντας στο ένθετο «Κ». Μάλιστα, στη συνέντευξή του αποκαλύπτει ότι του έχει περάσει από το μυαλό ο θάνατος.
«Παραμένω ένας ακραία περιπετειώδης άνθρωπος. Να φανταστείτε ότι ακόμη θέλω να τρέχω με τη μοτοσικλέτα μου. Έχω κινδυνέψει πολλές φορές. Πάντα με γοήτευε η ταχύτητα. Έκανα και καταδύσεις. Έχω τρυπήσει δύο φορές τα αυτιά μου στον βυθό. Μου άρεσε και η αναρρίχηση.
Έχω μείνει για ώρες κολλημένος επάνω σε βράχους. Έχω περπατήσει σε βουνά με καταιγίδα, έχω χαθεί σε δάση τη νύχτα. Έχω μία αγάπη στο ρίσκο. Αυτό είναι το ελάττωμά μου. Πιστεύω ότι θα πεθάνω είτε επάνω σε κάποια σκηνή είτε μέσα σε κάποιο στούντιο είτε πάνω σε κάποια μηχανή» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας.
Και πρόσθεσε: «Μην σας ακούγεται μακάβριο που μιλώ για τον θάνατο. Είναι κομμάτι της φύσης μας κι οφείλουμε να συμβιβαζόμαστε με τη φθαρτή μας φύση. Θα συνεχίσω, βεβαίως, να ρισκάρω ή μάλλον να ονειρεύομαι. Ο Νταλάρας θα συνεχίσει να ονειρεύεται και ο Γιώργος θα συνεχίσει να στηρίζει τον ονειροπόλο Νταλάρα».