Η νέα «φουρνιά» στο ΚΕΤΧ έφερε και τον κορωνοϊό!

Facebook
Twitter
Εξοργισμένο το πολιτικό προσωπικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεχνικού (ΚΕΤχ) της Πάτρας με αφορμή τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν εντός του στρατοπέδου.

Σε αστοχίες της διοίκησης και παραλείψεις αποδίδουν την ανησυχητική εξέλιξη οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό καθώς, όπως λένε, η εμφάνιση των κρουσμάτων έχει συγκεκριμένη αιτία. Η οποία κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων και εκπρόσωπο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Πολιτικού Προσωπικού στα Σώματα του ελληνικού στρατού Τρύφωνα Κούκο, συνδέεται με την πρόσφατη έλευση στο ΚΕΤχ νέων στρατιωτών και την μη διενέργεια ελέγχων σε καθέναν από αυτούς.

Έντονες αντιδράσεις από το πολιτικό προσωπικό – Για πλημμελείς ελέγχους και προβληματική εφαρμογή των μέτρων κάνει λόγο ο Τρύφωνας Κούκος

Κάτι που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με το δεδομένο ότι προ μηνός περίπου και παραπάνω η «Πολιτεία» έχοντας κάνει ρεπορτάζ στο ΚΕΤχ είχε διαπιστώσει ότι δεν υπήρχαν καθόλου κρούσματα, πέραν ενός συγγενικού προσώπου εργαζομένου στο Στρατολογικό Γραφείο.

Koukos

Οι νέες μεταθέσεις προ ημερών

Άρα η έξαρση που τελικώς υπήρξε προφανώς οφείλεται σε κάτι που μεσολάβησε στην περίοδο που ακολούθησε. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Πολιτεία» ο κ. Κούκος, το τελευταίο χρονικό διάστημα αφίχθηκαν στην Πάτρα και πέρασαν την πύλη του στρατοπέδου στην περιοχή των Συνόρων πάνω από 30 με 35 στρατιώτες. Είτε προερχόμενοι από τα Σ.ΥΠΟ., δηλαδή τα σημεία υποδοχής όπου παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι, είτε επρόκειτο για στρατιώτες προχωρημένης θητείας που πήραν μετάθεση και φύλλο πορείας για το ΚΕΤχ στην Πάτρα προκειμένου να συνεχίσουν το υπόλοιπο της στρατιωτικής τους υποχρέωσης μέχρι την απόλυσή τους.

«Όμως ποιος τους έλεγξε αυτούς τους ανθρώπους;» αναρωτιέται ο συνδικαλιστής εργαζόμενος ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να εκφράσει την έκδηλη και έντονη ανησυχία του ακόμα και για τον ίδιο, λόγω του ότι ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, αλλά και για τους συναδέλφους του.

Ο κ. Κούκος περιγράφει μια κατάσταση που παραπέμπει σε άτονη αντιμετώπιση της όλης περίστασης αφού μιλά ευθέως για έλλειψη μέτρων ελέγχου, προφύλαξης και προστασίας στο στρατόπεδο.

Ο κ. Κούκος περιγράφει μια κατάσταση που παραπέμπει σε άτονη αντιμετώπιση της όλης περίστασης αφού μιλά ευθέως για έλλειψη μέτρων ελέγχου, προφύλαξης και προστασίας τόσο κατά την είσοδο των παραπάνω νεοαφειχθέντων στρατιωτών όσο και γενικότερα στο πλαίσιο λειτουργίας όλων των μονάδων εντός στρατοπέδου.

«Ας μας πει η διοίκηση τι έλεγχοι έγιναν και ποια μέτρα πάρθηκαν», τονίζει. Εξηγώντας το προφανές: ότι οι καινούργιοι φαντάροι που έφθασαν θα μπορούσαν να είναι ασυμπτωματικοί και να μεταφέρουν τον ιό από τα σημεία προέλευσής τους ή απ’ όπου πέρασαν. Επίσης, καταγγέλλει ότι δεν έγιναν απολυμάνσεις όλων των χώρων στο στρατόπεδο. Εξηγώντας ότι απολύμανση έγινε μόνο σε μία Υπηρεσία, αλλά αυτό δεν θα απέδιδε ούτε κατ’ ελάχιστο εφόσον μετακινείται προσωπικό για την αλληλογραφία ή άλλες αρμοδιότητες και αποστολές, από την μία Υπηρεσία στην άλλη. Με άλλα λόγια, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων πολιτικού προσωπικού του στρατοπέδου αναζητεί υπεύθυνες εξηγήσεις και ανάληψη ευθυνών, αν υπάρχουν, σε περίπτωση που δεν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα και στον βαθμό που έπρεπε.

Οι μάσκες από Μπονάνο, Φωτήλα

Εξίσου τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θέμα των προστατευτικών μασκών. Φορούν ή δεν φορούν μάσκες εντός του στρατοπέδου οι στρατιώτες; Είναι ένα ερώτημα! Πάντως, ο κ. Κούκος ξεκαθαρίζει ότι ως Σωματείο πολιτικού προσωπικού εξασφάλισαν περί τις 2.000 προστατευτικές μάσκες τις οποίες μοίρασαν προς όλους, ενώ με τα χρήματα από το ταμείο του σωματείου αγοράστηκαν περισσότερα από 100 κιλά αντισηπτικών υγρών που επίσης διανεμήθηκαν ακόμα και σε ένστολα στελέχη του χώρου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΤχ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες τους προς όσους προμήθευσαν το πολιτικό προσωπικό με μάσκες. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι από τις 2.000 μάσκες, οι 1.000 παραδόθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, οι 500 από τον βουλευτή Αχαΐας Ιάσωνα Φωτήλα και οι υπόλοιπες 500 από ιδιωτική βιοτεχνία υφασμάτων. Μάλιστα το κερασάκι στην τούρτα, όσον αφορά την τελευταία περίπτωση, ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κούκου, ότι η εταιρεία έδωσε αρχικά 500 μάσκες τις οποίες όμως παρακρατήθηκαν στη διοίκηση και ουδέποτε κατέληξαν στο πολιτικό προσωπικό. «Διαμαρτυρηθήκαμε αλλά η κούτα με τις μάσκες παρέμεινε εκεί. Ενημερώσαμε και την εταιρεία την οποία ευχαριστήσαμε και τελικά η εταιρεία μας έστειλε άλλες 500 μάσκες οι οποίες και έφθασαν στα δικά μας χέρια…», αναφέρει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top