Στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας η πρώτη «Αστυνομία»

Facebook
Twitter
Είναι θέμα που έχει προκαλέσει διχοστασία στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και στην πολιτική ζωή. Και η «Πολιτεία» έχει αναφερθεί πολλές φορές -με συνεχή ρεπορτάζ- στις αντιδράσεις που εγείρονται εκ μέρους καθηγητών, πρυτανικών αρχών και φοιτητικών συλλόγων.

Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση εμμένει στην συγκρότηση του λεγόμενου αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια. Και μάλιστα η Πάτρα θα είναι απ’ τις πρώτες πόλεις που στην πανεπιστημιούπολη της θα εμφανιστούν από το νέο ακαδημαϊκό έτος οι ένστολοι επιτηρητές της τάξης.

Δεν το λέμε εμείς αλλά ο καθηγητής, υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος ο οποίος, σε πρόσφατη συνέντευξη του επεσήμανε, χωρίς περιστροφές, ότι «το νέο αστυνομικό σώμα θα αναλάβει δράση µε το νέο ακαδημαϊκό έτος.

syrigos

Τα πανεπιστήμια στα οποία θα υπάρχει παρουσία του συγκεκριμένου σώματος είναι οι δύο πανεπιστημιουπόλεις στου Ζωγράφου, το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων και η Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εφαρμόζεται από τον Ιούλιο του 2019 ο νόμος που κατήργησε το άβατο της Αστυνομίας στο ΑΕΙ. Σε περίπτωση τελέσεως ποινικών αδικημάτων, η Αστυνομία παρεμβαίνει έπειτα από καταγγελία».

Πόσο πιο καθαρά; Το γράφουμε γιατί στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας υπάρχουν ακόμα φωνές που επιμένουν ότι τελικώς το υπουργείο Παιδείας θα υπαναχωρήσει και δεν θα οδηγηθούμε σε μια κατάσταση που, όπως έχει λεχθεί, θα προξενήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα επιδιώξει να λύσει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top