Προάστειο: Λάσπη το χειμώνα, σκόνη το καλοκαίρι, άσφαλτος πουθενά…  

Facebook
Twitter
Ένα σχόλιο σε φύλλο της «Πολιτείας» στάθηκε η αφορμή να λάβουμε επιστολή από αναγνώστη μας, από την περιοχή Προαστείου Πατρών (φωτογραφία αρχείου).

Επιστολή που μιλά για την άθλια κατάσταση των δρόμων στην περιοχή. Ο αναγνώστης μας εγκαλεί την δημοτική αρχή ότι έφτιαξε «μόνο τους δρόμους από τους οποίους διέρχονται όσοι κατευθύνονται από τις Δάφνες, τον Καστελλόκαμπο και το Ρίο προς την Πάτρα ή αντίστροφα. Οι υπόλοιποι δρόμοι ή το οδόστρωμά του είναι σε άθλια κατάσταση ή είναι χωματόδρομοι. Ακόμα και η οδός Μανώλη Ανδρόνικου, η οποία έχει πλάτος όσο περίπου η Ν.Ε.Ο., είναι χωματόδρομος!».

Και ο αναγνώστης μας προσθέτει: «Φυσικά αυτός δεν είναι ο μοναδικός δρόμος που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί. Αυτοί των οποίων τα σπίτια βρίσκονται σε χωματόδρομους, τον χειμώνα πνίγονται από τη λάσπη και το καλοκαίρι από τη σκόνη. Επτά χρόνια τώρα στη δημαρχία οι γνωστοί, δεν φρόντισαν να φτιάξουν ένα δρόμο της προκοπής. Παλαιότερα μας έλεγαν ότι δεν ασφαλτοστρώνουν επειδή δεν είχε κατασκευαστεί αποχέτευση. Τώρα που κατασκευάστηκε σε ένα τμήμα της συνοικίας, γιατί δεν ασφαλτοστρώνουν;».

«Όσον αφορά στις διανοίξεις», ο αναγνώστης μας επισημαίνει ότι δεν έχει γίνει τίποτα για τη διάνοιξη της Λευκίππης, από Μέντορος μέχρι Διγενή Ακρίτα, «προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση τον χειμώνα στα σπίτια τους αυτοί που μένουν στο ανώνυμο αδιέξοδο στενό μεταξύ των εξοχικών κέντρων ‘Αστέρια’ και ‘Seasons’.

Για τη διάνοιξη τμήματος 10- 12 μέτρων της οδού Φιλονόης, η αρμόδια δημοτική υπηρεσία έλεγε πως είναι αδύνατο! Τελικά η διάνοιξη έγινε από την ΔΕΥΑΠ για να περαστούν αγωγοί αποχέτευσης λυμάτων».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top