Τι ακριβώς εγκαινίασαν τον Φεβρουάριο στο Ρίο; Η πανηγυρική επιβεβαίωση της «Πολιτείας» για την Καρδιοθωρακοχειρουργική του Ρίου

Facebook
Twitter
Tου Αχιλλέα Ροδίτη
Είχε προκαλέσει αίσθηση στις 22 του περασμένου Μαρτίου, η αναφορά της «Πολιτείας», στο 67ο φύλλο της, πως η περίφημη Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου του Ρίου, που εγκαινιάστηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021, παρουσία του τότε υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, είχε αναστείλει τη λειτουργία της!

Μάλιστα τότε η διοίκηση του νοσοκομείου είχε σπεύσει να μετριάσει το θέμα διαψεύδοντας τα περί αναστολής λειτουργίας, που μάλιστα είχε καταγγείλει δημόσια με τότε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Κωστακιώτης, λέγοντας ότι: «Άνοιξαν την Καρδιοχειρουργική για να χειρουργήσουν ένα απλό περιστατικό και μετά βάλανε λουκέτο. Και πήραν όλες τις νοσηλεύτριες από εκεί και τις πήγαν σε άλλα Τμήματα…».

Συγκεκριμένα η διοίκηση είχε δώσει στη δημοσιότητα έγγραφο που ανέφερε ότι λόγω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας COVID-19, η Συντονιστική Επιτροπή Covid-19 αποφάσισε ομόφωνα, στις 16 Μαρτίου 2021 «την μεταφορά της ΩΡΛ κλινικής (με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της, από τη Β΄ Χειρουργική Κλινική όπου είχε μεταφερθεί σε προηγούμενη φάση ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Σχεδίου, στην Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ».

Και φθάνουμε στο σήμερα όπου -προ ημερών- σε ρεπορτάζ της συναδέλφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου, στο thebest.gr, με έκπληξη διαβάσαμε την άλλη μεγάλη αποκάλυψη, ότι 52χρονος ο οποίος υπέστη ρήξη αορτής χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Αθήνα, στο Ιπποκράτειο, μετά από ώρες αναμονής γιατί δεν μπορούσε να χειρουργηθεί στην αντίστοιχη κλινική του ΠΓΝΠ.

Και μάλιστα δεν πρόκειται για μια ανώνυμη αναφορά, αλλά με ονοματεπώνυμο. Όπως έγραψε η δημοσιογράφος (Γ. Κοντογεωργοπούλου) η περίπτωση αφορά τον 52χρονο σύζυγο της υπαλλήλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Ειρήνης Αδαμοπούλου, ο οποίος υπέστη ρήξη αορτής.

Όπως είπε στο η κ. Αδαμοπούλου, ο σύζυγός της υπέστη διαχωρισμό αορτής στις 16 Ιουλίου. Οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στα εξωτερικά ιατρεία όπου και παρέμεινε για ώρες μέχρι να βρεθεί νοσοκομείο να τον δεχθεί. Όπως της είπαν η καρδιοχειρουργική της Πάτρας χειρουργεί μόνο ανευρύσματα και δεν δέχεται ασθενείς όλες τις ημέρες.

Η αναζήτηση μονάδας έγινε μεταξύ Αθήνας και Ιωαννίνων. Τελικά τον ασθενή δέχθηκε το Ιπποκράτειο. «Πήγαμε στην Αθήνα συνοδεία γιατρού από το νοσοκομείο. Παίζαμε με το χρόνο. Η πιθανότητα επιβίωσης μετά από ρήξη αορτής είναι πολύ μικρή» δήλωσε στην συνάδελφο η κ. Αδαμοπούλου. Και πρόσθεσε:

«Στο Ιπποκράτειο, όπου φτάσαμε ξημερώματα της 17ης Ιουλίου είχαμε άμεση αντιμετώπιση. Έγινε ένα πολύωρο χειρουργείο και ευτυχώς όλα είχαν αίσια κατάληξη. Θα μπορούσε ο χρόνος να έχει αποδειχθεί μοιραίος, όπως για άλλους ασθενείς. Μας είπαν εκεί στο Ιπποκράτειο ότι η Πάτρα έχει σύγχρονα μηχανήματα. Αν δεν τα χρησιμοποιεί, να τα στείλει στην Αθήνα…».

ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ

Οι απορίες μας συγκλίνουν με αυτές της συναδέλφου, έτσι όπως κι εκείνη τις διατύπωσε στο προαναφερόμενο ρεπορτάζ της, που πλήρως επιβεβαιώνει στην πράξη την εκ Μαρτίου αποκάλυψη της «Πολιτείας», για μη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

  • «Για ποιο λόγο δεν δέχεται τέτοια έκτακτα και κρίσιμα περιστατικά η Καρδιοχειρουργική της Πάτρας;»
  • «Τι ακριβώς εγκαινιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο;»
  • «Γιατί έξι μήνες μετά τα εγκαίνια, η Καρδιοχειρουργική δεν δέχεται περιστατικά διαχωρισμού αορτής;»
  • «Ισχύει και αν ναι, τι ακριβώς σημαίνει ότι η κλινική λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες;»
  • «Πόσα περιστατικά έχει δεχθεί και πόσα χειρουργεία έχουν γίνει;»
  • «Έχει στελεχωθεί; Και αν όχι, γιατί;».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top