Ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη ο νέος κύκλος ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία

Facebook
Twitter
kwns

Ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης (23/7) στην Κωνσταντινούπολη ο νέος κύκλος ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία  με τη μεσολάβηση της Τουρκίας.

Το στίγμα έσπευσε να δώσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος δίνει το παρών μαζί με τον αρχηγό της ΜΙΤ, Ιμπραήλ Καλίν. «Στόχος μας είναι να τερματίσουμε τον πόλεμο. Ο απώτερος στόχος των διαπραγματεύσεων είναι η κατάπαυση του πυρός», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε τονίζει ότι περιμένει πολύ δύσκολες συζητήσεις με το Κίεβοαποκλείοντας παράλληλα την πιθανότητα μιας γρήγορης διπλωματικής εξέλιξης για τον τερματισμό του πολέμου.

«Κανείς δεν περιμένει έναν εύκολο δρόμο. Φυσικά, θα είναι μια πολύ δύσκολη συζήτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι οι αντίστοιχες προτάσεις των εμπόλεμων πλευρών για να τερματιστεί η σύγκρουση είναι «εκ διαμέτρου αντίθετες».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή