Τσουκαλέικα: Φώναζαν οι κάτοικοι αλλά κανείς δεν άκουγε, τώρα -μετά τη φωτιά- επανέρχονται για τον παράπλευρο δρόμο

Facebook
Twitter
IMG_5709

Εκείνο το εφιαλτικό βράδυ με τη φωτιά στα Τσουκαλέικα, οι κάτοικοι μας έλεγαν και μας ξανάλεγαν για τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν λόγω των έργων της νέας εθνικής οδού. Είχαν προειδοποιήσει από την έναρξη των εργασιών, όμως δεν εισακούστηκαν.

Και όπως λένε σήμερα, από ένα θαύμα σώθηκαν! Συνεχίζουν, όμως, να εκφράζουν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο εγκλωβισμού του οικισμού μετά την ολοκλήρωση των έργων στην εθνική οδό.

Όπως τόνισε (για πολλοστή φορά) η πρόεδρος της Επιτροπής Κατοίκων Τσουκαλείκων και πρώην αντιδήμαρχος, Τασία Παπαντωνοπούλου, η περιοχή χωρίζεται σε άνω και κάτω τμήμα, τα οποία συνδέονται με έναν στενό δρόμο πλάτους μόλις 4 μέτρων, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διασταύρωση οχημάτων σε περίπτωση εκκένωσης. Μετά το κλείσιμο του δρόμου τον περασμένο Δεκέμβριο, οι κάτοικοι φοβούνται ότι σε νέα ενδεχόμενη πυρκαγιά ή πλημμύρα, δεν θα υπάρχει δίοδος διαφυγής ούτε πρόσβαση για πυροσβεστικά οχήματα και την Αστυνομία.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Δήμου για διάνοιξη παράπλευρου δρόμου, το υπουργείο Υποδομών αρνείται, επικαλούμενο το κόστος, ενώ προχωρά σε νέα απαλλοτρίωση με μεγαλύτερη δαπάνη. «Παίζουμε με ανθρώπινες ζωές», τόνισε η κ. Παπαντωνοπούλου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των θεσμικών φορέων για να αποφευχθεί νέα τραγωδία. Επειδή, λοιπόν, το ζήσαμε και εκείνη την εφιαλτική νύχτα που με δυσκολία μπορούσαν κάποιοι να μεταβούν στο άνω χωριό μπας και έσβηναν καμία φωτιά σε σπίτι, μήπως είναι η ώρα να λάβουμε τα μέτρα μας; Τώρα που το έργο στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι σε εξέλιξη, είναι σίγουρα πιο εύκολο να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή